10.5 C
București
marți, 20 februarie 2024
AcasăInternaționalPianistul Horia Mihail, în concert la Sala Radio

Pianistul Horia Mihail, în concert la Sala Radio

Pianistul Horia Mihail, alături de Orchestra Naţională Radio, va concerta, vineri, la Sala Radio, de la ora 19.00.

Orchestra Naţională Radio va interpreta Concertul nr. 2 in si bemol major pentru pian si orchestra al lui Ludwig van Beethoven şi Simfonia a IV-a – Romantica, compusă de Anton Bruckner.

Evenimentul se va derula sub bagheta dirijorului canadian Julian Kuerti. 

Muzica lui Beethoven va fi interpretată de pianistul Horia Mihail, solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio România.

Artistul a susţinut (solo sau alături de alţi muzicieni români importanţi) ediţiile succesive ale turneelor naţionale Pianul călător, Duelul viorilor, Cele trei Dive, Flautul de aur, Vioara lui George Enescu la sate.

A concertat în cadrul Expoziţiei Mondiale de la Shanghai (2010), în ultimii ani participând la Varna Summer International Music Festival, Bucharest Music Film Festival, Festivalul internaţional George Enescu, Festivalul internaţional Nopţi pianistice – Chişinău, Balchik Classic Days – Bulgaria. Totodată, în acest an a susţinut recitaluri în cadrul unor importante festivaluri din Ushuaia şi Buenos Aires (Argentina).

În prezent dirijor al Orchestrei Simfonice Concepción din Chile, Julian Kuerti a colaborat cu Filarmonica din Los Angeles, Orchestra Simfonică din Cincinnati, Filarmonica din Boston – unde a fost asistent al dirijorului James Levine, Filarmonica din Monte Carlo, Orchestra Filarmonicii din Luxembourg, Orchestra Simfonică din Dallas şi cu orchestre simfonice din Seattle, Toronto şi Montréal. Julian Kuerti a fost dirijor asistent al maestrului Ivan Fischer în cadrul festivalului de la Budapesta, din stagiunea 2006-2007. În perioada 2005-2008 a fost director artistic şi dirijor principal al ansamblului Kaleidoscop, alături de care a înregistrat pentru Sony/BMG un album ce include lucrări ale compozitorului Giovanni Sollima.

Cele mai citite
00:01:08

Doctorul OMS „șocat” după vizita la spitalul Nasser din Gaza

Într-un videoclip difuzat de Organizația Mondială a Sănătății(OMS), medicilor Națiunilor Unite li s-a permis trecerea duminică (18 februarie) într-un spital din Gaza care a...

Parlamentul interzice comercializarea băuturilor energizante către minori

Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, în calitate de for decizional, un proiect de lege care interzice comercializarea către minori a băuturilor energizante. „Înainte de depunerea...
00:01:08

Doctorul OMS „șocat” după vizita la spitalul Nasser din Gaza

Într-un videoclip difuzat de Organizația Mondială a Sănătății(OMS), medicilor Națiunilor Unite li s-a permis trecerea duminică (18 februarie) într-un spital din Gaza care a...
Ultima oră
Pe aceeași temă