Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Peru: Nouă persoane au murit după ce ar fi consumat alimente cu insecticid

Nouă persoane, printre care şi un minor, au decedat într-o regiune din sudul Peru în urma unei intoxicaţii alimentare, a anunţat marţi Institutul Naţional de Apărare Civilă (Indeci).

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 08.08.2018 - 10:47

Alte 52 de persoane care au consumat alimente contaminate cu insecticid au fost spitalizate, 21 dintre acestea fiind în stare gravă, informează agenţia Xinhua.

Victimele luaseră parte la un praznic organizat luni noapte în San Jose de Ushua din Ayacucho.

În urma decesului unuia dintre locuitorii din zonă, "un mare număr de persoane a venit la înmormântarea sa; câteva ore mai târziu, zeci dintre participanţi au început să prezinte simptomele unei intoxicaţii alimentare care a dus până în prezent la nouă decese", conform postului Radio Programas del Peru (RPP).

Ivan Villagomez, primarul localităţii, a declarat pentru RPP că s-a numărat printre invitaţii la praznicul la care familia decedatului a servit cina, aşa cum este obiceiul.

Supă şi o tocană cu carne au fost servite tuturor celor circa 80 de persoane prezente la praznic, a explicat edilul.

Atât Villagomez, cât şi fiul său în vârstă de 16 ani, s-au simţit rău însă starea lor s-a îmbunătăţit după ce au fost transportaţi la spital.

Printre persoanele decedate s-au numărat două fiice ale persoanei pentru care fusese organizat praznicul, dar şi tatăl primarului şi o nepoată a acestuia, în vârstă de 12 ani, a precizat RPP.

Multe dintre victime au fost transportate la spitale din regiunile învecinate din cauza capacităţii reduse şi a resurselor limitate din centrul medical modest al localităţii.

Ministrul Sănătăţii, Silvia Pessah, a declarat pentru RPP că substanţa toxică suspectată este organofosfat.

Insecticidul, deşi neconfirmat deocamdată, ar fi fost depozitat şi utilizat în apropierea alimentelor. O anchetă este în desfăşurare în acest caz.

Evenimentul a avut loc la mai puţin de o lună de la un alt caz în care sute de şcolari din Peru s-au îmbolnăvit după ce au consumat micul dejun oferit în mai multe instituţii de învăţământ din provincia Canete situată în regiunea Lima, precizează Xinhua.

Comentarii

loading...