13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăInternaționalPeninsula: un stat într-un stat

Peninsula: un stat într-un stat

După multe încercări nereusite de a da ocol centrului oraşului Tg. Mureş şi după trei rânduri de indicaţii mai mult sau mai puţin eronate, am ajuns la poarta complexului – aş putea să îl numesc rezidenţial – Peninsula.

Deşi line-up-ul anunţat pe afiş nu promitea să fie la fel de îndestulător ca în alţi ani, paleta de opţiuni pentru petrecerea timpului a furat gândul de la lista de artişti din portofoliu. Carting, teren de baschet, tenis, zona de chill out, ring de dans pentru profesionişti, spaţiu de camping foarte bine organizat, suficient de departe de zona de concerte pentru un somn cât mai liniştit şi cireaşa de pe tort: un ştrand cu cinci bazine, şezlonguri şi hamace, spaţiu care a mobilizat mii de oameni cât timp gradele de afară erau cu mult peste limita de toleranţă.

Dar cum nimic nu poate fi perfect ar fi şi câteva minusuri: aş începe cu lipsa perdelelor la duşuri şi cu oferta limitată de mâncare: kurtos, câteva tradiţionale grătare, sendvişuri, nelipsita şaormă şi câteva gogoşi. Odată ce ai parcat maşina în camping nu mai ai voie să o scoţi aşa că dacă ai apucat să îţi iei o conservă de acasă, eşti fericit, dacă nu, reia meniul de mai sus.

Nem tu dom, ce-ai spus?

Limbile de circulaţie internaţională sunt o binecuvântare, mai ales când aproximativ 70% dintre participanţii la festival sunt de origine maghiară. În bazarul amplasat în perimetrul complexului esti întâmpinat cu voie bună şi cheia este să spui “nem tu dom. romana?”.

Dau două beri goale pe una plină

Moda e moda chiar şi când vine vorba de muzică. Trendul Eco este adoptat si epuizat de orice manifestare de genul Peninsula, Stufstock sau alte festivaluri.Si cum să motivezi oamenii dacă nu cu concursuri. Dis de dimineaţă, cum scoteai nasul din camping trebuia să fii foarte atent să nu te împiedici de grupurile numeroase de oameni care adunau de pe jos …. tot.

La cateva zeci de pahare de bere goale primeai unul plin la orice stand Tuborg, la o mie cinci sute de mucuri de tigari strânse primeai un tricou Bumbac 100 cu sigla festivalului, la 20 de pachete goale de ţigări primeai chiar un cort sau o saritură cu coarda elastică direct din vârful macaralei.

Si, oricat de “eco” ar considera-o unii, iarba nu este legală. Seara când se încing spiritele, jandarmii îşi scot căţeii la plimbare printre corturi pentru siguranţa participanţilor.

100 de metri garduri între zeci de concerte!

Cele şase scene organizate la festival au jucat rol de linii se start şi finiş pentru o alergătură de tipul 100 de metri garduri. Concertele care au avul loc în paralel au dat de furcă fanilor indecişi pe care îi puteai vedea printre terase şi printre standurile sponsorilor şi partenerilor alergând între o cântare şi alta.

Prima seară de festival i-a adus în premieră în România pe K’s Choice. Belgienii au urcat pe scenă la ora promisă şi au mutat centrul de interes al festivalului la Kiss Terrace. În pregătire pentru Guano Apes, câteva mii de oameni au cantat alături de Sarah şi Gert Bettens piese celebre ale trupei înfiinţate la mijlocul anilor 1990. Din centrul mulţimii, între piese s-a auzit un fan înfocat strigând “Grey’s Anatomy!! imediat după una dintre piesele care figurează pe coloana sonoră a celebrului serial.

După concert, timp de 30 de minute membrii trupei au stat alături de fani şi au dat autografe, au raspuns la intrebari si au ras cu pofta cu cei care se pregateau pentru jumatatea de concert Urma pe care aveau sa o vada inainte sa alerge spre Tuborg Main Stage unde a avut loc evenimentul primei seri: Guano Apes.

De departe cel mai aşteptat artist al festivalului, Iggy Pop a golit terasele şi bazinul. The Stooges au ţinut mulţimea în priză mai bine de o oră, anulând aproape orice alt concert care se desfăşura în paralel. Veteranul scenei muzicale a apărut în ţinuta sa inconfundabilă: blugii strâmţi şi bustul la vedere, în ciuda anilor adunaţi pe buletin care depăşesc de mult nu doar prima ci şi a doua tinereţe.

Cele mai citite

Excesul de piele de la nivelul pleoapei superioare. Cauzele și tratamentul blefaroșalazisului.

În lumea esteticii și a chirurgiei plastice, excesul de piele de la nivelul pleoapelor, cunoscut sub numele de blefaroșalazis, poate fi mai mult decât...

De ce cantitate de lapte praf are nevoie un bebeluș pentru a se sătura

Hrănirea corectă a unui bebeluș este esențială pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a acestuia. Unul dintre aspectele cheie ale nutriției infantile este asigurarea unei...

România va avea cel mai mare skate park din estul Europei

Baza sportivă şi de agrement "Dumitru Dobrescu" din Slatina, unde municipalitatea a amenajat un skate park ce corespunde cerinţelor practicanţilor acestui sport şi care,...
Ultima oră
Pe aceeași temă