11.3 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăInternaționalPatru români au murit în accidentul de autocar de lângă Veneția

Patru români au murit în accidentul de autocar de lângă Veneția

Patru cetățeni români se numără printre persoanele decedate în accidentul de autocar produs în Italia, lângă Veneția, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României.

Accidentul din seara de marți, 3 octombrie 2023, s-a soldat cu 21 de morți și 15 răniți. Cei patru români care au murit erau membri ai aceleiași familii – tatăl, mama și doi copii minori. Conform datelor disponibile până în prezent, în afara acestor patru persoane decedate, n-au existat alți români în autocar. Consulatul României ar fi în legătură cu rudele celor patru români decedați.

Imediat după accident, MAE anunța că nu se cunoaște că ar exista români printre victimele accidentului.

Dintre persoanele aflate în autobuz, singurul cetățean italian era șoferul (acesta numărându-se printre persoanele decedate). Celelalte persoane din autocar erau turiști străini, printre care se numărau cetățeni austrieci, francezi și ucraineni. Dintre cei decedați, cei mai mulți, mai precis nouă oameni, erau cetățeni ucraineni.

Ancheta referitoare la cauzele acestei catastrofe este încă în desfășurare. Prima ipoteză luată în calcul este că șoferului i s-a făcut rău în timp ce se afla la volan și, din acest motiv, n-a mai putut controla mașina. Șoferul avea 40 de ani și o experiență în activitate de șapte ani.

Imaginile filmate în zona șoselei arată cum autobuzul aflat pe un pod virează la dreapta, lovește și rupe parapetul lateral, apoi cade peste o cale ferată aflată sub pod. În cădere, autobuzul a rupt firele electrice ale căii ferate, ceea ce a generat un incendiu.

O altă ipoteză, mai puțin probabilă, este că motorul autobuzului ar fi luat foc în timpul mersului. Unele informații susțin că autobuzul avea propulsie electrică. În schimb, ministrul de Interne al Italiei, Matteo Piantedosi, a spus că autobuzul era alimentat cu gaz metan, iar prezența gazului metan ar fi favorizat incendiul.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....
Ultima oră
Pe aceeași temă