10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalParlamentara americană Rashida Tlaib renunţă să se ducă în Israel

Parlamentara americană Rashida Tlaib renunţă să se ducă în Israel

“Am decis că vizita la bunica mea în aceste condiţii opresive ar fi împotriva a tot ceea ce cred: combaterea rasismului, a opresiunii şi a injustiţiei”, subliniază ea în mesajul său.

Israelul a decis vineri să autorizeze intrarea Rashidei Tlaib pentru o “vizită umanitară făcută bunicii sale” după ce îi refuzase anterior accesul în Teritoriile palestiniene din cauza sprijinului ei pentru campania de boicotare a statului evreu.

Membră a Camerei Reprezentanţilor din ianuarie 2019, Rashida Tlaib, 43 de ani, este prima aleasă în Congresul american de origine palestiniană, precum şi una din cele două musulmane în Cameră.

“Când am câştigat, aceasta a dat palestinienilor speranţa că cineva va spune în sfârşit adevărul despre condiţiile inumane în care trăiesc. Nu pot permite statului Israel să stingă această flacără umilindu-mă şi să utilizeze dragostea mea pentru bunica cu scopul de a mă supune politicilor sale opresive şi rasiste”, a scris ea.

În urma apelului preşedintelui american Donald Trump, Israelul anunţase joi că interzice vizita Rashidei Tlaib şi a celeilalte alese musulmane în Congres, Ilhan Omar, din cauza sprijinului acordat de acestea mişcării de boicotare.

Dar în cursul nopţii, Rashida Tlaib scrisese autorităţilor israeliene pentru a le cere să-şi poată vizita familia şi în special bunica, care locuieşte în satul Beit Ur al-Fauqa, în apropiere de Ramallah, în Cisiordania ocupată.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă