25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInternaționalPapaiani: Sergiu Nicolaescu a fost pionierul zilelor bune ale cinematografiei româneşti

Papaiani: Sergiu Nicolaescu a fost pionierul zilelor bune ale cinematografiei româneşti

Actorul Sebastian Papaiani a declarat că regizorul Sergiu Nicolaescu este iniţiatorul marilor filme româneşti, „pionierul zilelor bune” ale cinematografiei naţionale, relatează Mediafax.

„Este iniţiatorul marilor filme româneşti şi a trecut şi peste graniţă cu proiectele sale cinematografice. A colaborat cu Franţa, cu Anglia, cu Germania, a luat actori de acolo pentru filmele lui. Nu se mai întâlnise aşa ceva la noi. Sergiu Nicolaescu a fost pionierul zilelor bune şi foarte bune ale cinematografiei româneşti”, a spus Sebastian Papaiani.

El a precizat că ultima dată l-a văzut pe Sergiu Nicolaescu atunci când regizorul a împlinit vârsta de 81 de ani. „Eram cunoscuţi şi ne legau nişte interese vizavi de film. Am fost şi invitat de câteva ori la el acasă, de ziua lui. Ultima dată l-am văzut când a împlinit 81 de ani”, a mai spus Sebastian Papaiani.

Sergiu Nicolaescu a decedat joi, la ora 8.20, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunţat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 şi recent fusese operat de peritonită.

Cineastul Sergiu Nicolaescu a strâns, la capătul unei cariere de peste 40 de ani, o colecţie impresionantă de peste 60 de filme în care a îmbrăcat, pe rând sau, uneori, chiar în acelaşi timp, haina de regizor, scenarist şi actor, cu o abilitate neobişnuită.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă