Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Papa se declară îndurerat de decizia Turciei de a transforma catedrala Sfânta Sofia în moschee

Papa Francisc se declară îndurerat de decizia regimului Erdogan de a transforma muzeul Hagia Sofia din Istanbul în moschee.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.07.2020 - 16:55

''Gândurile mele se îndreaptă spre Istanbul. Mă gândesc la Sfânta Sofia şi sunt foarte îndurerat'', a declarat Suveranul Pontif, Papa Francisc, în cadrul discursului săptămânal de binecuvântare, rostit duminică, 12 iulie, în Piaţa Sfântul Petru de la Vatican.

Declarația Suveranului Pontif vine după ce o serie de foruri internaționale au criticat, la rândul lor, decizia statului turc referitoare la Sfânta Sofia. Printre persoanele și instituțiile care au exprimat critici se numără Statele Unite - prin vocea purtătoarei de cuvânt a Departamentului de Stat, precum și Grecia și UNESCO.

În replică, președintele Recep Erdogan susține că Turcia nu face decât să-și exercite dreptul de suveranitate transformând acest obiectiv cultural în moschee şi consideră orice critici aduse acestei decizii luate la Ankara drept un atac împotriva independenţei Turciei.

Comentarii