10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalPapa nu va fi încă externat. Ce spun oficialii de la Vatican

Papa nu va fi încă externat. Ce spun oficialii de la Vatican

Papa Francisc a încheiat tratamentul post-chirurgical, însă va rămâne internat alte câteva zile pentru ”optimizarea tratamentului său medicamentos”, a anunţat luni Vaticanul, potrivit vaticannews. 

La momentul la care papa a fost internat, la data de 4 iulie, pentru a fi supus unei intervenţii chirurgicale de extirpare a unei porţiuni de colon, Vaticanul a anunţat că va rămâne în spital aproximativ şapte zile, cu excepţia situaţiei în care ar apărea anumite complicaţii.

Sfântul Părinte a ajuns la spital după un diagnostic de stenoză diverticulară simptomatică a colonului. În urma unei operații de trei ore în regim de anestezie generală, medicii i-au prescris papei o perioadă de spitalizare de vreo șapte zile.

Duminică, 11 iulie a.c., Sfântul Părinte a condus rugăciunea ”Îngerul Domnului” nu din Piața San Pietro, ci de la etajul 10 al Spitalului ”A. Gemelli” din Roma, având alături, printre alții, câțiva copii internați la secția de oncologie pediatrică de la același etaj. Au luat parte, în curtea spitalului, câteva sute de romani și pelerini, accesul fiind restricționat din cauza pandemiei și a spațiului mult mai redus decât cel din fața bazilicii vaticane.

Cum era de așteptat după o intervenție chirurgicală de această natură, la rugăciunea ”Îngerul Domnului”, papa avea vocea ușor slăbită, era un pic mai palid și respira mai greu decât înainte. Vivacitatea arătată cu spontaneitate în alocuțiunea rugăciunii de duminică lasă spațiu încrederii că perioada de internare nu ar trebui să aibă o durată prea lungă.

Într-o declarație difuzată luni, 12 iulie a.c., de Sala de Presă a Sfântului Scaun, se spune că duminică, 11 iulie, papa Francisc a petrecut o zi liniștită și ”a completat” parcursul clinic prevăzut pentru perioada de după operație. ”Pentru optimizarea terapiei medicale și de recuperare”, se mai spune în declarația de presă, ”Sfântul Părinte va rămâne internat pentru alte câteva zile”. În aceeași zi, papa a avut o întâlnire cu micii pacienți ai Secției de Oncologie și familiile lor, precum și cu personalul medico-sanitar. Pontiful a celebrat Sfânta Liturghie în cursul după-amiezii în Capela privată împreună cu personalul care îl asistă zi de zi.

Cele mai citite

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...
Ultima oră
Pe aceeași temă