17.4 C
București
marți, 6 iunie 2023
AcasăInternaționalPapa Francisc își anulează întâlnirile din cauza unei probleme de sănătate

Papa Francisc își anulează întâlnirile din cauza unei probleme de sănătate

Papa Francisc a lipsit de la întâlnirile de vineri pentru că avea febră după o zi deosebit de încărcată, a anunțat Vaticanul.

Cardinalul Pietro Parolin a declarat că Francisc era obosit și a atribuit febra faptului că Papa a salutat, rând pe rând, o mulțime deosebit de mare de membri ai fundației sale școlare joi după-amiază, potrivit AP News.

„A vrut să îi salute pe toți și probabil că la un moment dat și-a pierdut rezistența”, a declarat Parolin, citat de agenția de presă LaPresse.

Ultima dată când Francisc a avut o febră gravă, în martie, suveranul pontif în vârstă de 86 de ani a fost dus de urgență la spital, unde a fost diagnosticat cu bronșită acută. El a primit antibiotice intravenoase și a fost externat trei zile mai târziu.

Un oficial de la Vatican, care a vorbit sub protecția anonimatului, deoarece nu era autorizat să vorbească despre starea de sănătate a Papei, confirmase că Francisc nu a primit pe nimeni în audiență vineri „din cauza unei stări febrile”.

Vineri nu au fost programate audiențe oficiale, dar Francisc păstrează o agendă separată, privată și neoficială de întâlniri cu persoanele pe care le primește la reședința sa.

Francisc a avut o săptămână încărcată, prezidând o reuniune a conferinței episcopale italiene, participând joi la o întâlnire cu fundația sa școlară Scholas Occurentes, precum și întâlnindu-se cu alți câțiva demnitari veniți în vizită.

El urmează să prezideze duminică slujba de Rusalii în Bazilica Sfântul Petru.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Iohannis participă la Summitul București 9

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi, la Bratislava, la Summitul Formatului Bucureşti 9 (B9), pe care îl va coprezida alături de omologul său slovac,...

Deputatul britanic Robert Stewart a fost inculpat pentru fapte ce au caracter rasist

Deputatul conservator britanic Robert Stewart a fost inculpat luni pentru comportament şi afirmaţii ''ameninţătoare'', dintre care unele cu caracter rasist, a anunţat poliţia metropolitană...

Mike Pence s-a înscris în cursa electorală pentru scrutinul prezidențial din SUA

Fostul vicepreşedinte american Mike Pence s-a înscris, luni, în cursa electorală pentru scrutinul prezidențial din Statele Unite(SUA), urmând să fie unul dintre adversarii fostului...
Ultima oră
Pe aceeași temă