22.2 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăInternaționalPapa Francisc își anulează întâlnirile din cauza unei probleme de sănătate

Papa Francisc își anulează întâlnirile din cauza unei probleme de sănătate

Papa Francisc a lipsit de la întâlnirile de vineri pentru că avea febră după o zi deosebit de încărcată, a anunțat Vaticanul.

Cardinalul Pietro Parolin a declarat că Francisc era obosit și a atribuit febra faptului că Papa a salutat, rând pe rând, o mulțime deosebit de mare de membri ai fundației sale școlare joi după-amiază, potrivit AP News.

“A vrut să îi salute pe toți și probabil că la un moment dat și-a pierdut rezistența”, a declarat Parolin, citat de agenția de presă LaPresse.

Ultima dată când Francisc a avut o febră gravă, în martie, suveranul pontif în vârstă de 86 de ani a fost dus de urgență la spital, unde a fost diagnosticat cu bronșită acută. El a primit antibiotice intravenoase și a fost externat trei zile mai târziu.

Un oficial de la Vatican, care a vorbit sub protecția anonimatului, deoarece nu era autorizat să vorbească despre starea de sănătate a Papei, confirmase că Francisc nu a primit pe nimeni în audiență vineri “din cauza unei stări febrile”.

Vineri nu au fost programate audiențe oficiale, dar Francisc păstrează o agendă separată, privată și neoficială de întâlniri cu persoanele pe care le primește la reședința sa.

Francisc a avut o săptămână încărcată, prezidând o reuniune a conferinței episcopale italiene, participând joi la o întâlnire cu fundația sa școlară Scholas Occurentes, precum și întâlnindu-se cu alți câțiva demnitari veniți în vizită.

El urmează să prezideze duminică slujba de Rusalii în Bazilica Sfântul Petru.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

INCREDIBIL. UDMR a obținut 488 de voturi la europarlamentarele de la Câmpina unde sunt doar… 19 maghiari

Scorul foarte bun obținut de UDMR la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024 a scos în evidență și o situație surprinzătoare și totodată...

DISPERARE. Grindeanu modifică iar legea doar ca să scape de Spitalul CF 2 din București

După ce a fost făcut KO în această săptămână de ministrul Educației, Ligia Deca, care nu a fost de acord cu trecerea Spitalului...

Analiză privind voturile nule la alegerile din 9 iunie

EFOR a analizat situația voturilor nule la alegerile din 9 iunie 2024. Numărul acestora a fost unul dintre cele mai mari raportate la numărul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă