Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Papa Francisc face apel la sprijinirea victimelor ciclonului Idai care a lovit sudul Africii

Papa Francisc şi-a exprimat miercuri suferinţa şi a făcut apel la sprijinirea victimelor ciclonului devastator Idai care a lovit săptămâna trecută sudul Africii, relatează AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

20.03.2019 - 13:17

"Inundaţii mari au semănat durere şi au devastat mai multe regiuni din Mozambic, Zimbabwe şi Malawi", a afirmat miercuri papa argentinian în faţa a mii de credincioşi adunaţi în Piaţa Sfântul Petru.

"Pentru aceste populaţii dragi mie, îmi exprim durerea şi apropierea. Încredinţez numeroasele victime şi familiile lor milei lui Dumnezeu şi cer sprijin pentru toţi cei afectaţi de această nenorocire", a adăugat el.

Potrivit unui nou bilanţ, cel puţin 300 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce ciclonul Idai a lovit săptămâna trecută sudul Africii unde echipele de salvare şi-au dublat eforturile pentru a salva mii de locuitori încă refugiaţi pe copaci şi pe acoperişuri.

Mozambic, unul dintre cele mai sărace state ale lumii, mai fusese afectat de inundaţii soldate cu numeroşi morţi în februarie şi martie 2000. Intemperiile s-au soldat atunci cu 800 de morţi, cel puţin 50.000 de persoane rămase fără adăpost şi două milioane de persoane afectate dintr-o populaţie 17 milioane.

Ţara se numără printre posibilele destinaţii ale Papei Francisc în turneul din Africa, care ar putea avea loc în septembrie şi care ar include şi Madagascar.

Comentarii

loading...