26.7 C
București
vineri, 26 iulie 2024
AcasăInternaționalPapa Francisc, discurs emoționant la Budapesta

Papa Francisc, discurs emoționant la Budapesta

Papa Francisc s-a aflat azi într-o vizită oficială la Budapesta, unde s-a întâlnit cu președintele Republicii Ungare, Janos Ader, și succesiv cu premierul ungar Viktor Orban.

La tradiționalul schimb de daruri, papa a făcut cadou liderilor ungari un triptic și un tablou în mozaic, după o pictură în ulei a lui Ippolito Caffi (1809-1866), reprezentând mulțimea de credincioși din Piața San Pietro care așteaptă binecuvântarea papală de la loggia centrală a bazilicii.

Potrivit unui comunicat al Sălii de Presă a Sf. Scaun, întâlnirea cu președintele Republicii Ungare, cu prim-ministrul și vicepremierul țării ”s-a desfășurat după programul prevăzut, într-un climat cordial, și s-a încheiat la ora 9.25”. Au luat parte, alături de papa Francisc, cardinalul secretar de Stat Pietro Parolin și arhiepiscopul Paul Richard Gallagher, secretarul Sf. Scaun pentru Raporturile cu Statele. Printre subiectele abordate, potrivit comunicatului oficial, s-au aflat ”rolul Bisericii în țară, angajamentul pentru salvgardarea mediului, apărarea și promovarea familiei”.

La finalul unui congres, papa a avertizat cu privire la faptul că „ameninţarea antisemitismului este încă la pândă în Europa şi în alte părţi din lume”. „Acesta este un fitil care nu trebuie lăsat să ardă. Şi cel mai bun mod de a-l dezamorsa este să conlucrăm, pozitiv, şi să promovăm fraternitatea”, le-a spus el.

Agenda călătoriei apostolice la Budapesta culminează cu Sfânta Liturghie de încheiere a Congresului Euharistic Internațional. La ora 14.30 papa pleacă cu avionul spre Slovacia, unde rămâne până pe 15 septembrie.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Pariez pe Ostaș!

Dacă lipsește ceva României actuale este instituția anticipării. Hazardul ne guvernează. Mișcările în cercurile politice sunt predictibile, dar nu proiective. Sigur că nu deplângem...
Ultima oră
Pe aceeași temă