18.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăInternaționalPapa Francisc: "Dezinformarea despre vaccinul COVID încalcă drepturile omului"

Papa Francisc: “Dezinformarea despre vaccinul COVID încalcă drepturile omului”

Papa Francisc a spus că dezinformarea despre pandemia COVID-19 și vaccinuri este o încălcare a drepturilor omului, notează Euronews.

El a condamnat „denaturarea realității bazată pe frică”, în timpul unei întâlniri cu jurnaliştii catolici care au format o rețea de verificare a faptelor.

Este a doua oară în mai puțin de o lună când Papa se pronunță cu privire la dezinformariea pandemiei.

Bătrânul de 85 de ani a cerut frecvent un jurnalism responsabil, care caută adevărul și respectă oamenii.

„Să fii informat corespunzător, să fii ajutat să înțelegi situații bazate pe date științifice și nu pe știri false este un drept al omului”, a spus el.

Papa a mai subliniat că cei care cred în teoriile conspirației despre COVID-19 ar trebui ajutați să înțeleagă faptele științifice adevărate.

„Știrile false trebuie respinse, dar persoanele individuale care cred în fake news-uri trebuie întotdeauna respectate”, a spus el.

„Realitatea este întotdeauna mai complexă decât credem și trebuie să respectăm îndoielile, preocupările și întrebările pe care oamenii le ridică, căutând să le înțelegem fără să le respingem vreodată.”

Atât Francisc, cât și Papa Emerit Benedict al XVI-lea au fost complet vaccinați cu Pfizer-BioNTech.

Francis a fost unul dintre cei mai vocali lideri religioși care au ținut discursuri în favoarea vaccinurilor.

El a dat de înțeles că oamenii au „obligația morală” de a-și proteja sănătatea lor și a celorlalți, iar Vaticanul a cerut recent ca întregul personal fie să fie vaccinat, fie să prezinte dovada că au avut COVID-19 pentru a putea veni la muncă.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Salariul mediu net din România a ajuns la 5.217 lei

Câştigul salarial mediu net din România a ajuns la 5.217 lei, în luna aprilie a acestui an, în creştere cu 32 lei (+0,6%) faţă...

Analiză privind voturile nule la alegerile din 9 iunie

EFOR a analizat situația voturilor nule la alegerile din 9 iunie 2024. Numărul acestora a fost unul dintre cele mai mari raportate la numărul de...

DISPERARE. Grindeanu modifică iar legea doar ca să scape de Spitalul CF 2 din București

După ce a fost făcut KO în această săptămână de ministrul Educației, Ligia Deca, care nu a fost de acord cu trecerea Spitalului...
Ultima oră
Pe aceeași temă