6.1 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăInternaționalOPEC şi aliaţii au convenit relaxarea reducerilor de producţie

OPEC şi aliaţii au convenit relaxarea reducerilor de producţie

Aceasta în condiţiile în care economia globală începe să îşi revină uşor după pandemia de coronavirus, dar au avertizat că un al doilea val al epidemiei poate complica echilibrarea pieţei, transmite Reuters, via News.ro.
 
Preţurile petrolului au crescut cu 2%, susţinute de scăderea puternică a stocurilor de ţiţei din Statele Unite, dar creşterile au fost limitate de anunţul OPEC.

Preţul petrolului Brent a închis în urcare cu 2,1%, la 43,79 dolari pe baril, iar cotaţia petrolului american WTI a avansat cu 2,3%, la 41,2 dolari pe baril.

OPEC şi aliaţii săi, cunoscuţi sub numele de OPEC+, au redus producţia de petrol cu 9,7 milioane de barili pe zi, începând din luna mai, respectiv cu 10% din livrările globale, după ce epidemia de coronavirus a distrus o treime din cererea globală.

Începând din august, reducerile vor fi atenuate la 7,7 milioane de barili de petrol pe zi, până în decembrie.

Ministrul saudit al Energiei, prinţul Abdulaziz bin Salman, a subliniat că reducerile efective vor fi mai mari pentru că statele care au produs peste nivelul stabilit în perioada mai-iunie vor face reduceri suplimentare în august şi spetembrie, pentru a compensa, aşa că reducerile totale vor fi de fapt de circa 8,1-8,3 milioane de barili pe zi.

Preţurile petrolului şi-au revenit la aproape 43 de dolari pe baril, de la un minim al ultimilor 21 de ani, de sub 16 dolari pe baril, atins în aprilie.

Cele mai citite

Dmitri Medvedev afirmă că nu vor fi discuții de pace cu Kievul

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate de la Moscova, a declarat luni într-un discurs belicos ținut în fața unei hărți cu Ucraina împărțită între...

”Au început lucrările cu două utilaje”

Lucrările pe lotul 3 al autostrăzii A7, care leagă localitatea Pietroasele de municipiul Buzău, au început pe 1 martie, dar se pare că...
00:01:16

Israelul efectuează cel mai mare raid la Ramallah din ultimii ani

Forțele israeliene au atacat la Ramallah, în Cisiordania ocupată, peste noapte, ucigând un tânăr de 16 ani într-o tabără de refugiați, în timpul celei...
Ultima oră
Pe aceeași temă