6.3 C
București
duminică, 10 noiembrie 2024
AcasăInternaționalONU: Armata din Myanmar, implicată în acțiuni de tortură și crime de...

ONU: Armata din Myanmar, implicată în acțiuni de tortură și crime de război

Armata din Myanmar s-a angajat în încălcări sistematice ale drepturilor omului, unele dintre ele echivalente cu crime de război și crime împotriva umanității, a declarat marți ONU, în primul său raport cuprinzător privind drepturile omului de la lovitura de stat de anul trecut.

Armata din Myanmar a comis crime de război

Forțele de securitate au manifestat o desconsiderare flagrantă față de viața umană, folosind lovituri aeriene și arme grele asupra zonelor populate și țintind în mod deliberat civilii, a declarat purtătorul de cuvânt al biroului Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Ravina Shamdasani.

Raportul ONU spune că se bazează pe interviuri cu zeci de victime ale abuzurilor și martori, ale căror relatări au fost coroborate cu imagini din satelit, fișiere multimedia verificate și informații open-source.

Armata a întâmpinat rezistență susținută în mediul rural din partea milițiilor aliate cu guvernul înlăturat. Raportul ONU spunea că trupele au comis crime în masă în regiunea Sagaing, unele victime fiind găsite moarte cu mâinile și picioarele legate.

Purtătorul de cuvânt al armatei din Myanmar nu a răspuns marți la apelurile pentru a comenta raportul ONU. Armata spune că are datoria de a asigura pacea și securitatea. A negat că au avut loc atrocități și a acuzat „teroriștii” că au provocat tulburări.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Raport ONU: Foametea amenință nordul Fâșiei Gaza în urma intensificării operațiunilor și opririi ajutorului alimentar

Situația alimentară din nordul Fâșiei Gaza este într-o criză gravă, avertizează un raport al ONU, pe fondul intensificării intervențiilor armatei israeliene și reducerii semnificative...

Tesla atinge un nou record la bursă după victoria lui Trump. Valorează acum peste 1.000 de miliarde de dolari

Acţiunile Tesla au înregistrat o creștere spectaculoasă pe bursa din New York, urcând cu peste 6% și atingând o valoare de 315,56 dolari per...

Cazările pentru Sărbători din Maramureș și Bucovina, aproape epuizate. Prețurile ajung la 7.500 lei pentru patru nopți

Cu mai puțin de două luni înainte de Crăciun și Revelion, regiunile turistice Bucovina și Maramureș înregistrează o cerere impresionantă pentru cazare, iar majoritatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă