29.4 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăInternaționalONU: Armata din Myanmar, implicată în acțiuni de tortură și crime de...

ONU: Armata din Myanmar, implicată în acțiuni de tortură și crime de război

Armata din Myanmar s-a angajat în încălcări sistematice ale drepturilor omului, unele dintre ele echivalente cu crime de război și crime împotriva umanității, a declarat marți ONU, în primul său raport cuprinzător privind drepturile omului de la lovitura de stat de anul trecut.

Armata din Myanmar a comis crime de război

Forțele de securitate au manifestat o desconsiderare flagrantă față de viața umană, folosind lovituri aeriene și arme grele asupra zonelor populate și țintind în mod deliberat civilii, a declarat purtătorul de cuvânt al biroului Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Ravina Shamdasani.

Raportul ONU spune că se bazează pe interviuri cu zeci de victime ale abuzurilor și martori, ale căror relatări au fost coroborate cu imagini din satelit, fișiere multimedia verificate și informații open-source.

Armata a întâmpinat rezistență susținută în mediul rural din partea milițiilor aliate cu guvernul înlăturat. Raportul ONU spunea că trupele au comis crime în masă în regiunea Sagaing, unele victime fiind găsite moarte cu mâinile și picioarele legate.

Purtătorul de cuvânt al armatei din Myanmar nu a răspuns marți la apelurile pentru a comenta raportul ONU. Armata spune că are datoria de a asigura pacea și securitatea. A negat că au avut loc atrocități și a acuzat „teroriștii” că au provocat tulburări.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Organizatorul galelor  Kombat London, o nouă funcție

John Smith a fost numit Președinte Regional al Sindicatului Național al Polițiștilor Smart Pol pentru Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. A...

OMS avertizează asupra medicamentelor pentru diabet contrafăcute

Medicamente pentru diabet contrafăcute se află în circulaţie începând din anul 2022, o problemă care afectează toate regiunile lumii, a avertizat, într-un comunicat, Organizaţia...

Rusia – Ucraina, ziua 849: SUA permit Ucrainei să lovească în interiorul Rusiei cu armele trimise de ele

Ucraina poate folosi arme furnizate de SUA pentru a lovi în interiorul Rusiei, nu doar pe teritoriul rus din apropierea regiunii ucrainene Harkov, forţe...
Ultima oră
Pe aceeași temă