7 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăInternaționalOmagiu din partea Revoluţionarilor pentru Sergiu Nicolaescu

Omagiu din partea Revoluţionarilor pentru Sergiu Nicolaescu

Preşedintele Blocului Naţional al Revoluţionarilor 1989- România, Dorin Lazăr Maior, a transmis un omagiu pentru Sergiu Nicolaescu, după moartea de joi dimineaţă a regizorului.

În comunicatul remis România liberă, Blocul Naţional al Revoluţionarilor 1989- România, membrii asociaţiei şi-au exprimat regretul pentru ”dispariţia celui ce a fost SERGIU NICOLAESCU,  co-preşedinte de onoare al federaţiei, cel mai sincer şi iubit dintre noi, personalitate marcantă, cu o contribuţie decisivă la Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 care a luptat permanent pentru unitatea mişcării revoluţionare şi pentru înfăptuirea idealurilor din decembrie 1989.”

De asemenea, mai mulţi actori şi prieteni ai regizorului şi-au exprimat regretele pentru dispariţia lui Sergiu Nicolaescu. Printre aceştia Geo Saizescu, Daniela Nane, Stela Popescu, Alexandru Arşinel, Ion Besoiu, Sebastian Papaiani, Ion Dichiseanu, Horaţiu Mălăele, Vasile Muraru, Valentin Uritescu, Vladimir Găitan.

Printre personalităţile politice care şi-au exprimat condoleanţe se află preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta, ministrul Culturii Daniel Barbu, fostul premier Petre Roman.

Sergiu Nicolaescu a încetat din viaţă, joi dimineaţă, la spitalul Elias, la vârsta de 82 de ani.

Regizorul a fost operat pe 28 decembrie de peritonită. El a fost iniţial internat pe 26 decembrie pentru o afecţiune digestivă cronică.

Pe 13 decembrie, Sergiu Nicolaescu, parlamentar PSD, le-a adresat mulţumiri colegilor din Senat pentru perioada petrecută împreună, precizând că nu a mai candidat pentru un nou mandat deoarece mai are puţini ani de trăit.

“Vreau să vă mulţumesc pentru aceşti patru ani minunaţi pe care i-am petrecut împreună, în care dumneavoastră mi-aţi dăruit stimă şi consideraţie, simţăminte pe care şi eu vi le datorez. Mai am puţini ani de trăit şi mi-am dorit să-i termin în profesia mea, pentru acest lucru nu am participat la alegeri. Vreau să vă spun un sincer «La revedere!» şi vreau să vă spun în acelaşi timp «La mulţi ani!» şi sărbători fericite”, a spus atunci Nicolaescu de la tribuna Senatului.

Citeşte şi: Sergiu Nicolaescu a MURIT

 

Cele mai citite

Nicușor Dan respinge fuziunea ELCEN și Termoenergetica

Într-un comunicat de presă emis de Ministerului Energiei se evidențiază că Nicușor Dan refuză aprobarea fuziunii dintre ELCEN și Termoenergetica de către Consiliul...

Nicolae Ciucă spune că PNL și PSD ar putea avea un candidat comun pentru Primăria Capitalei

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că, în funcție de rezultatul sondajelor realizate de partidul său și de PSD, este posibil ca în cursa...

Primăria condusă de Clotilde Armand, nereguli financiare de circa 140 mil. euro. Curtea de Conturi dezvăluie jaful din Sectorul 1. DOCUMENT

Plăți nejustificate, bani ascunși prin conturi, erori de procedură, contracte încheiate ilegal și lipsa acțiunii pentru recuperarea unor drepturi financiare se numără printre neregulile...
Ultima oră
Pe aceeași temă