8.4 C
București
marți, 20 februarie 2024
AcasăInternaționalOlandezii iau măsuri împotriva „magazinelor întunecate”

Olandezii iau măsuri împotriva „magazinelor întunecate”

Olandezii vor să elimine a așa-numitele „magazine întunecate”.

Capitaliștii de risc au investit miliarde de dolari în servicii de livrare rapidă a alimentelor, cum ar fi Getir din Turcia și Gorilla și Flink din Germania, într-o cursă nebună pentru a satisface cererea în creștere dată de pandemie.

Acum Amsterdam și Rotterdam au înghețat un an noile așa-numite „magazine întunecate” – iar alte orașe ar putea urma.

În discuție sunt sutele de mici centre de distribuție pentru alimente la cerere, unde lucrătorii intră și ies cu scutere, livrând apoi mâncarea.

Companiile nu se mai pot extinde și nu mai au același profit

La fel și Getir, fondată la Istanbul în 2015, care a strâns capital de peste 1,1 miliarde de dolari anul trecut.

Directorul general pentru Europa, Berker Yagci, a declarat că, compania a creat până acum 1.500 de locuri de muncă în Olanda.

„Dacă ne va îngheța pentru un an întreg sau mai mult, evident că ne va afecta capacitatea de a ne servi clienții în cel mai bun mod și, de asemenea, ne împiedică să creăm o mulțime de locuri de muncă într-un cartier la nivel local și asta va afecta, evident, creșterea acelei industrii.”

Ce includ plângerile

Plângerile includ reaprovizionarea și livrarea 24 de ore pe zi, precum și pericolele de trafic cauzate de acele scutere.

Cele mai mari trei companii de produse alimentare rapide din Amsterdam – Flink, Gorillas și Getir – au satisfăcut clienții cu serviciile lor.

Ei spun că vor să colaboreze cu oficialii orașului pentru a rezolva problemele.

Înghețarea de un an, care a venit imediat după ce companiile au declarat sume uriașe de capital, le-ar putea torpila eforturile de a câștiga cota de piață.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cum câștigi bani lucrând ca student din cămin

Poți câștiga bani dacă ești în cămin și chiar îți dorești asta, iar pentru a face asta, trebuie să ții cont de câteva lucruri....

Doliu în sport! A murit Vasile Dîba, primul campion olimpic al kaiacului românesc

Fostul campion olimpic şi mondial la kaiac Vasile Dîba a decedat la vârsta de 69 de ani, a anunțat astăzi Clubul Sportiv Dinamo, pe...

Un salon de înfrumusețare și o sală de fitness în municipiul Pașcani

Un subofițer al Serviciului Român de Informații (SRI), Cătălin Petru Toma, și iubita sa, Cristina Fuioară, agent la Biroul Rutier Pașcani, au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă