Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: oecd.org

OECD.Scenariu șoc

Dacă previziunile Organizației de Cooperare și de Dezvoltare Economică se vor realiza, economia mondială va înregistra în 2019 și 2010 cele mai slabe performanțe de după 2008.

Share

Gabriela Anghel 0 comentarii

Actualizat: 24.09.2019 - 16:11

Organizația a scăzut previziunile de creștere mondială cu 0,3 și 0,4 puncte din PIB pentru 2019 și 2020. O frânare care afectează atât țările bogate, cât și țările emergente. „Există un risc de încetinire structurală”, subliniază Laurence Boone, economist șef al OECD, care citează impasul negocierilor comerciale între China și SUA, amenințarea Brexit sau tensiunile între Japonia și Coreea de Sud. Când vechile cadre de negocieri multilaterale sunt spulberate, tensiunile protecționiste de instalează în timp și încetinesc schimburile comerciale.

 

 

Comentarii