Președintele Obama a mers la Copenhaga pentru a se întâlni cu liderii Fundației Obama din întreaga Europă și a urcat pe scenă pentru a ține un discurs de încheiere a Summitului pentru democrație de la Copenhaga, în care a vorbit despre importanța unei viziuni pozitive pentru democrație și despre promisiunea generației următoare de a trasa un curs mai bun.
În timpul unei călătorii la Copenhaga, președintele Obama a petrecut timp cu lideri tineri din 28 de țări din întreaga Europă care au un impact în comunitățile lor. Președintele Obama și grupul au abordat provocările la adresa democrației din întreaga lume, importanța unei viziuni pozitive pentru democrație, precum și promisiunea și potențialul noii generații de lideri de a trasa un curs mai bun.
„Dacă ne dorim ca democrația să înflorească, va trebui să luptăm pentru ea, va trebui să o cultivăm, va trebui să îi demonstrăm valoarea, din nou și din nou”, a declarat președintele în timpul summitului.
De-a lungul carierei sale în serviciul public, președintele Obama a susținut schimbarea. El a spus întotdeauna că schimbarea este posibilă doar atunci când oamenii obișnuiți se implică și se unesc pentru a cere schimbarea. Acesta este motivul pentru care misiunea noastră la Fundația Obama este de a inspira, împuternici și conecta oamenii pentru a schimba lumea.
Este, de asemenea, motivul pentru care, într-o perioadă în care democrația este amenințată în întreaga lume, avem nevoie de lideri care pot să se conecteze dincolo de diferențe și care înțeleg că cea mai bună șansă pe care o avem de a ne rezolva cele mai mari provocări este să le rezolvăm împreună.
Ceea ce m-a impresionat cel mai mult în timpul petrecut cu voi nu este doar cât de realizați, de inteligenți și de grijulii sunteți fiecare dintre voi în mod individual, ci este extraordinar cât de mare este comunitatea pe care ați format-o între voi”, a spus președintele Obama adresându-se liderilor: „Sunteți un model pentru genul de societate pe care o doriți!”
Summitul pentru democrație de la Copenhaga s-a axat pe aspecte legate de angajarea și participarea la instituțiile și procesele noastre democratice, subliniind în mod special modul în care funcționează organizarea și activarea democratică în rândul tinerilor în această eră digitală și provocările prezentate de modul în care comunicăm acum online.
După remarcile sale, președintele Obama s-a alăturat celor aproape 60 de lideri ai Fundației Obama într-un atelier interactiv de o zi, conceput pentru a-i ajuta să producă schimbări în comunitățile lor și să aprofundeze relațiile cu colegii lor. El a participat la discuții în grupuri mici despre leadershipul bazat pe valori, urmate de un atelier de lucru menit să abordeze unele dintre cele mai presante probleme cu care se confruntă liderii și abordarea lor pentru a crea schimbare.
Liderii au ales apoi o provocare, de la dezinformare la populism, și au lucrat împreună la idei și soluții pentru a crea un viitor mai bun.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!