11.2 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăInternaționalO palestiniancă și-a numit tripleții Ierusalim, Capitala și Palestina

O palestiniancă și-a numit tripleții Ierusalim, Capitala și Palestina

Femeia şi soţul ei au decis să protesteze în felul lor, numindu-şi copiii Ierusalim, Capitala şi Palestina, informează AFP.

“Graţie lui Dumnezeu, am născut tripleţi şi cu toţii am putut să reacţionăm faţă de decizia lui Trump”, a declarat vineri pentru AFP mama copiilor, Islam al-Sukili, în vârstă de 25 de ani, care locuieşte în Khan Yunis.

Ierusalim şi Palestina, doi băieţi, şi Capitala, o fetiţă, s-au născut în urmă cu două luni, la două săptămâni după ce preşedintele Donald Trump a anunţat pe 6 decembrie că Statele Unite vor recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Această iniţiativă unilaterală, ce marchează o ruptură în raport cu deceniile de diplomaţie americană şi de consens internaţional, a stârnit furia palestinienilor, care revendică Ierusalimul de Est, anexat de Israel, drept capitală a unui viitor stat palestinian. Israelul a proclamat că întregul Ierusalim reprezintă capitala sa “indivizibilă”.

Comunitatea internaţională consideră ilegală anexarea Ierusalimului de Est şi a estimat că statutul final al Oraşului Sfânt, una dintre cele mai spinoase chestiuni ale conflictului israeliano-arab, trebuie să fie reglementat prin negocieri.

“Decizia lui Trump nu are nicio valoare, Ierusalimul este capitala noastră eternă”, a declarat tatăl tripleţilor palestinieni, Nidal Sukili, în vârstă de 30 de ani.

Vizitatorilor care vin să îi vadă, soţii Sukili le arată pe cei trei bebeluşi, alături de certificatele lor de naştere.

Însă dincolo de aspiraţiile naţionale, tinerii părinţi au preocupări cât se poate de practice, având în vedere că trăiesc într-un teritoriu aflat mereu în conflict și sărăcie.

“Problemele noastre sunt scutecele şi laptele”, se plânge tânăra mamă, al cărei soţ nu are un loc de muncă.

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

CSAT se reunește astăzi. Principala temă de pe ordinea de zi

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reuneşte, astăzi, în şedinţă la Palatul Cotroceni.Săptămâna trecută, Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis...

CSAT se reunește astăzi. Principala temă de pe ordinea de zi

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reuneşte, astăzi, în şedinţă la Palatul Cotroceni.Săptămâna trecută, Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis...

DAN Air infirmă că este insolvență

În urma unor zvonuri privind insolvența companiei Dan Air a infirmat aceste informații într-un comunicat transmis R.L. ,,DAN AIR NU este în stare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă