12.8 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăInternaționalO familie de 9 persoane, dintre care șase copii, din Rafah a...

O familie de 9 persoane, dintre care șase copii, din Rafah a fost ucisă într-un atac israelian

Un atac israelian a omorât nouă persoane, dintre care şase copii, toţi membri ai aceleiaşi familii, vineri seara la Rafah, în sudul îndepărtat al Fâşiei Gaza, a anunţat Apărarea Civilă a acestui teritoriu palestinian, conform agerpres.ro.

“Nouă martiri, dintre care şase copii, au fost scoşi de sub dărâmături după ce avioanele de război israeliene au lovit o casă aparţinând familiei Radwan din Tal al-Sultan, în Rafah”, a precizat purtătorul de cuvânt al Apărării Civile din Gaza, Mahmoud Bassal, într-un comunicat transmis AFP.

Şase copii cu vârste cuprinse între un an şi 16 ani se numără printre morţi, precum şi două femei şi un bărbat, a informat spitalul Al-Najjar unde au fost internaţi.

În afara spitalului, un jurnalist al AFP a văzut rude care îi plângeau pe decedaţi şi se reculegeau în faţa unor saci mici mortuari de plastic şi albi. O femeie mângâia fruntea unui băiat mort în timp ce avioanele bubuiau deasupra capului.

“Oamenii dormeau liniştiţi”, a spus vecinul Abu Mohammed Ziyadah. “După cum puteţi vedea, nu erau luptători, nici măcar bărbaţi adulţi, cu excepţia capului familiei. Erau doar femei şi copii”, a declarat el pentru AFP la faţa locului.

La scurt timp după începerea războiului din Fâşia Gaza, la 7 octombrie, Israelul le-a cerut palestinienilor care trăiesc în nordul teritoriului să meargă în “zone sigure” din sud, cum ar fi Rafah.

Şase luni mai târziu, Rafah este ameninţat de o ofensivă terestră iminentă. Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că este hotărât să lanseze un asalt asupra oraşului, unde spune că sunt concentrate patru batalioane ale mişcării islamiste palestiniene Hamas.

Dar ONG-urile şi un număr tot mai mare de ambasade străine se opun operaţiunii, temându-se că aceasta va provoca multe victime civile, în contextul în care 1,5 milioane de locuitori din Gaza, rezidenţi sau strămutaţi, se află în Rafah.

Purtătorul de cuvânt al Apărării Civile a subliniat că atacurile au lovit mai multe zone din Rafah în cursul nopţii, inclusiv cartierul Salam, unde o persoană a fost ucisă şi alte câteva rănite.

El a adăugat că armata a lovit o casă şi o grădiniţă. “A fost o noapte foarte grea pentru guvernoratul Rafah”, a spus el.

Loviturile israeliene şi ofensiva terestră asupra Fâşiei Gaza au ucis 34.049 de persoane, majoritatea femei şi copii, potrivit unui bilanţ provizoriu al Ministerului Sănătăţii al Hamas publicat sâmbătă.

Războiul a fost lansat ca represalii pentru atacul fără precedent al mişcării islamiste pe teritoriul israelian din 7 octombrie, care a ucis 1.170 de persoane, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ AFP bazat pe datele oficiale israeliene.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat Ministerul Muncii: Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale

Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale iar formula care va fi stabilită va ţine cont, printre altele, de nivelul...

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă