21.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaO companie din Slovacia va repara vehiculele blindate ucrainene ce au fost...

O companie din Slovacia va repara vehiculele blindate ucrainene ce au fost avariate în lupte

O companie din Slovacia va repara vehiculele blindate ucrainene avariate, răspunzând unei cereri în acest sens din partea Kievului, a anunţat marţi Ministerul Apărării de la Bratislava, relatează AFP.

“Societatea publică Konstrukta – Defence a încheiat un contract cu partea ucraineană pentru repararea şi modernizarea materialului militar ucrainean”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Apărării, Martina Koval Kakascikova, într-un comunicat.

Primul lot de material militar trimis în Slovacia de Ucraina va consta în zeci de vehicule blindate de recunoaştere BRDM-2, a precizat ea.

Această companie din Slovacia a decis să repare vehiculele ucrainene după ce oficialii slovaci au hotărât acest lucru

Prim-ministrul Eduard Heger şi ministrul apărării Jaroslav Nad şi-au exprimat anterior disponibilitatea de a ajuta Ucraina să-şi repare echipamentele.

Cu sediul la Lieskovec, în estul Slovaciei, Konstrukta – Defence repară vehicule şi materiale de toate categoriile utilizate de forţele armate slovace, potrivit site-ului web al companiei. Societatea produce, de asemenea, obuziere automotoare ZUZANA 2.

Un ajutor similar a fost oferit Ucrainei luna trecută de Republica Cehă. În primă fază filialele holdingului Czechoslovak Group (CSG) se vor ocupa de repararea tancurilor T-64 de concepţie sovietică, utilizate de forţele ucrainene.

Vizita Primei Doamne a SUA în Slovacia și România

Prima Doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, soția președintelui SUA, vine în vizită în România.

Soția președintelui Joe Biden, Jill Biden, urmează să efectueze o vizită în România și Slovacia. Jill Biden va ajunge în România la data de 6 mai, apoi va merge în Slovacia. Președintele Joe Biden nu-și va însoți soția în aceste două vizite.

În România, în prima zi a vizitei sale, Jill Biden îi va vizita pe militarii americani dislocați în baza de la Mihail Kogălniceanu. A doua zi, Prima Doamnă a SUA se va întâlni cu oficiali români, la București. Este posibilă și o întâlnire între soția președintelui Biden și soția președintelui Iohannis, Carmen Iohannis.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Un influencer din Dubai a fost amendat cu 1.800 de euro

Autoritățile au prins o femeie că a navigat cu o barcă pneumatică pe un țărm interzis după ce a postat chiar ea videoclipuri despre...

AUR și-a ales candidatul pentru funcția de președinte al României

Consiliul Naţional de Conducere al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) a decis astăzi, cu unanimitate de voturi, ca preşedintele partidului, George Simion, să fie...

Oficiali: Suedia și Iranul au realizat un schimb de prizonieri în urma unei înțelegeri bilaterale

Suedia şi Iranul au efectuat sâmbătă un schimb de prizonieri, au declarat oficialii, Suedia eliberând un fost oficial iranian condamnat pentru rolul său într-o...
Ultima oră
Pe aceeași temă