4.4 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăInternaționalO autostradă s-a prăbușit în Portugalia

O autostradă s-a prăbușit în Portugalia

”Ambasada României la Lisabona urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de incidentul produs la data de 20 noiembrie 2018, între localităţile Borba şi Vila Vicosa, Republica Portugheză. Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate. Până în prezent, autorităţile locale nu au informat misiunea cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime, iar la nivelul ambasadei nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară cu privire la acest incident”, informează MAE într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351 21 396 6463, +351 21 396 0866, +351 21 397 2648 apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +351 927 411 628.

”Ambasada României la Lisabona monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune”, se mai arată în comunicat.

Un segment din autostrada între localităţile Borba şi Vila Vicosa din centrul Portugaliei s-a prăbuşit luni din cauza ploilor abundente, în urma incidentului decedând două persoane, iar alte patru sunt date dispărute, informează site-ul cotidianului El Pais.

Autostrada din această zonă, aflată la aproximativ 200 de kilometri este de Lisabona şi în apropierea frontierei cu Spania, trece pe deasupra mai multor cariere de marmură şi granit.

Potrivit autorităţilor portugheze, în urma surpării şoselei, un excavator şi două vehicule s-au prăbuşit într-o carieră de la înălţime de 80 de metri.

Eforturile de salvare sunt extrem de complicate din cauză că vehiculele au fost acoperite de nămol şi apă, iar în zonă există riscul producerii unor alunecări de teren, au declarat oficialii portughezi.

Cele mai citite

Stenograme incendiare. PNL pune în cârca PSD legiferarea traseismului

Ședință incendiară, duminică, la PNL. Dacă în ceea ce privește data la care vor avea loc alegerile prezidențiale, liberalii au fost de acord...

Ce facem cu Transnistria?

Ce a vrut să spună Serghei Lavrov, când a declarat că guvernul de la Chișinău o ia pe urma celui de la Kiev? Prezent...
Ultima oră
Pe aceeași temă