O asistentă medicală a injectat șase persoane cu soluție salină în loc de vaccin

O asistentă medicală este investigată de poliţia germană după ce a injectat şase persoane cu soluţie salină în locul vaccinului anti-COVID-19 pentru a ascunde în acest mod că a spart din greşeală un flacon de vaccin Pfizer-BioNTech, relatează duminică AFP.

Share

Romania libera 0 comentarii

25.04.2021 - 21:11

Autorităţile le-au cerut celor circa 200 de persoane vaccinate miercuri la un centru de vaccinare al Crucii Roşii germane din landul Saxonia Inferioară să se prezinte de urgenţă pentru teste de anticorpi, pentru a identifica cele şase persoane cărora li s-a injectat numai soluţie salină.

Vaccinul Pfizer-BioNTech trebuie diluat cu soluţie salină înainte de a fi administrat. Dar respectiva asistentă a scăpat şi a spart din greşeală un flacon de vaccin.

Ulterior ea a mărturisit acest lucru unui coleg, care a dat alarma. „Femeia a declarat că motivul gestului ei a fost să evite informarea cuiva despre fiola scăpată'', afirmă poliţia.

După acest incident, autorităţile locale au introdus regula celor „patru ochi'' pentru a se asigura că în centrul de vaccinare nu se întâmplă ca o persoană să fie singură în timp ce manipulează flacoanele de vaccin.

În Franţa, 140 de persoane venite marţi la vaccinare într-un centru din nord-estul ţării au primit din greşeală o injecţie cu soluţie salină în locul serului Pfizer-BioNTech.

Citește totul despre:

#campanie #vaccin #covid-19

Comentarii