36.4 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInternaționalO asistentă medicală a injectat șase persoane cu soluție salină în loc...

O asistentă medicală a injectat șase persoane cu soluție salină în loc de vaccin

Autorităţile le-au cerut celor circa 200 de persoane vaccinate miercuri la un centru de vaccinare al Crucii Roşii germane din landul Saxonia Inferioară să se prezinte de urgenţă pentru teste de anticorpi, pentru a identifica cele şase persoane cărora li s-a injectat numai soluţie salină.

Vaccinul Pfizer-BioNTech trebuie diluat cu soluţie salină înainte de a fi administrat. Dar respectiva asistentă a scăpat şi a spart din greşeală un flacon de vaccin.

Ulterior ea a mărturisit acest lucru unui coleg, care a dat alarma. „Femeia a declarat că motivul gestului ei a fost să evite informarea cuiva despre fiola scăpată”, afirmă poliţia.

După acest incident, autorităţile locale au introdus regula celor „patru ochi” pentru a se asigura că în centrul de vaccinare nu se întâmplă ca o persoană să fie singură în timp ce manipulează flacoanele de vaccin.

În Franţa, 140 de persoane venite marţi la vaccinare într-un centru din nord-estul ţării au primit din greşeală o injecţie cu soluţie salină în locul serului Pfizer-BioNTech.

Cele mai citite

Destinații de vis spun stop turiștilor

Ce determină această revoluție turistică și de ce localnicii fac alergie la turiști Penuria de locuințe, trafic, zgomot, poluare și gunoi, acestea sunt efectele supraturismului,...
Ultima oră
Pe aceeași temă