3 C
București
marți, 12 noiembrie 2024
AcasăInternaționalNumirea lui McCarthy ca Speaker rămâne în pericol chiar și după concesiuni...

Numirea lui McCarthy ca Speaker rămâne în pericol chiar și după concesiuni cheie

Reprezentantul Kevin McCarthy, republican al Californiei, se luptă să spargă un zid de opoziție înrădăcinată din partea parlamentarilor de dreapta, chiar și după ce a acceptat să-și slăbească puterea de conducere informează New York Times.

Reprezentantul Kevin McCarthy al Californiei, liderul partidului, s-a chinuit luni – cu 24 de ore înainte ca republicanii să-și asume majoritatea în Cameră – pentru a-și asigura voturile de care are nevoie pentru a fi ales președinte, deoarece până acum nu a reușit să depășească opoziția înrădăcinată a parlamentarilor de dreapta.

Reținerea parlamentarilor ultraconservatori, chiar și după ce McCarthy a făcut o concesie cheie care i-ar slăbi puterea în postul de vârf, a amenințat cu un început tumultuos pentru majoritatea republicană din Cameră. Confruntarea a arătat poziția precară a lui McCarthy în cadrul conferinței sale și a garantat aproape că, chiar dacă ar obține o victorie, va fi o figură diminuată, datorată unui flanc drept puternic.

Într-un vot planificat în jurul prânzului de marți, când se întrunește noul Congres, McCarthy ar trebui să câștige majoritatea celor prezenți și votanți – 218 dacă fiecare membru al Camerei ar participa și ar vota. Dar, în ciuda unui efort de lobby obositor de câteva săptămâni, republicanul din California a părut lipsit de aproape unanimitatea de care ar avea nevoie în rândurile sale pentru a se impune.

Un grup de cinci republicani a promis public să voteze împotriva lui, iar mai mulți s-au opus în liniște. Republicanii controlează 222 de locuri, iar democrații sunt aproape siguri că i se vor opune în masă, așa că McCarthy își poate permite să piardă doar o mână de membri ai propriului partid.

Cu puțin timp rămas înainte de votul de marți, McCarthy a încercat în weekend să le ofere celor duri o concesie majoră, acceptând o regulă care să permită un vot rapid în orice moment pentru a-l înlătura ca Speaker.

Parlamentarii care i se opuneau au enumerat schimbarea drept una dintre cererile lor principale, iar McCarthy a refuzat mai devreme să o accepte, considerând-o ca echivalent cu semnarea în avans a condamnării la moarte pentru funcția de Speaker. Dar în ultimele zile, el a semnalat că va accepta dacă pragul pentru convocarea unui astfel de vot ar fi cinci parlamentari, mai degrabă decât un singur membru.

Dar asta nu a fost suficient pentru a-i influența pe cei cinci rebeli care i se opuneau și mai mulți dizidenți au apărut duminică seara, după ce McCarthy a anunțat concesiunea republicanilor într-o conferință telefonică.

McCarthy a făcut o serie de concesii în ultimele luni în încercările de a câștiga voturile membrilor de extremă dreapta.

El a cerut o „investigație în stil Church” asupra abuzurilor de putere din trecut ale Biroului Federal de Investigații și Agenției Centrale de Informații, o referire la comitetul restrâns înființat în 1975, cunoscut informal sub numele senatorului care l-a prezidat, Frank Church of Idaho, care a analizat abuzurile comise de agențiile de informații americane.

El și-a înăsprit limbajul ca răspuns la cererile extreme de dreapta de a-l înlătura pe Alejandro N. Mayorkas, secretarul pentru securitatea națională, cerându-i să demisioneze sau să se confrunte cu o eventuală procedură de demitere. El i-a promis Reprezentantei Marjorie Taylor Greene din Georgia, care a fost retrasă de la sarcinile ei din comitet pentru că a făcut o serie de postări violente și conspirative pe rețelele sociale înainte de a fi aleasă, un loc în râvnitul Comitet de Supraveghere.

El a amenințat că va investiga comisia restrânsă a Camerei care investighează atacul din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliu, promițând că va organiza audieri publice pentru a examina defecțiunile de securitate care au avut loc. Luna trecută și-a încurajat în mod public membrii să voteze împotriva proiectului de lege de cheltuieli pentru a finanța guvernul.

Nu este clar dacă o singură ofertă din partea lui McCarthy în acest moment ar fi suficientă pentru a câștiga unii parlamentari.

În timpul apelului de duminică, reprezentantul ales Mike Lawler din New York, care și-a anunțat sprijinul pentru McCarthy, l-a întrebat în mod clar pe reprezentantul Matt Gaetz din Florida, un lider al opoziției, dacă l-ar vota pe McCarthy dacă liderul este de acord să scadă pragul pentru un vot pentru a-l înlătura pe Speaker la un singur membru al Congresului. Gaetz a fost neangajat, potrivit unei persoane aflate în apel care a povestit sub condiția anonimatului.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Horoscop 13 noiembrie 2024. Racii, aproape de a-și atinge un obiectiv important

Horoscop 13 noiembrie 2024. Află ce au pregătit astrele pentru fiecare zodie în parte. Horoscop 13 noiembrie 2024 BerbecAstăzi este o zi excelentă pentru a te...

Economisirea, cheia pentru independența financiară. Cum ne dezvoltăm acest obicei?

Economisirea este un proces esențial care necesită o gândire matură, care să permită o viziune pe termen lung și o pregătire pentru situațiile neprevăzute...

Marcel Ciolacu nu crede în implicarea Rusiei în alegerile din România

Premierul Marcel Ciolacu, candidatul PSD în alegerile prezidenţiale, a fost întrebat luni, într-o conferinţă de presă la Alexandria, dacă are informaţii despre implicarea Rusiei...
Ultima oră
Pe aceeași temă