27 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăInternaționalNoul album al grupului Pink Floyd va fi ultimul

Noul album al grupului Pink Floyd va fi ultimul

Noul album al trupei Pink Floyd, care va fi lansat pe 7 noiembrie, va fi ultimul din discografia legendarului grup britanic. Anunțul a fost făcut de chitaristul David Gilmour, informează Mediafax.

Ajuns la vârsta de 68 de ani, celebrul chitarist a spus că şi ceilalţi membri ai grupului au început să îmbătrânească şi, mai ales, nu mai au în vedere alte proiecte muzicale. 

"Acesta este ultimul album pe care îl lansăm împreună. Sunt destul de sigur că nu va exista un alt LP după acesta. Este păcat să fie aşa, dar acesta este sfârşitul", a declarat David Gilmour într-un interviu acordat postului BBC.

Fostul lider al trupei, Roger Waters, care a părăsit Pink Floyd în 1985, nu a participat la acest proiect.

Pink Flyod a marcat de curând împlinirea a 20 de ani de la lansarea legendarului "The Division Bell", al 14-lea şi totodată ultimul album de studio al grupului, printr-un box set aniversar, care a ajuns în magazine pe 1 iulie.

Înfiinţat în 1965, de Roger Waters, Nick Mason, Richard Wright şi Syd Barrett, cărora li s-a adăugat David Gilmour, în 1967, grupul Pink Floyd a lansat 14 albume de studio şi s-a destrămat în 1996. Trupa Pink Floyd a devenit celebră graţie unui rock progresiv şi psihedelic, în anii 1960 şi 1970, şi a lansat o serie de materiale discografice intrate în legendă, precum "Dark Side Of The Moon" (1973), "Wish You Were Here"(1975), "Animals"(1977) şi "The Wall" (1979).

Relaţiile dintre membrii fondatori ai grupului au devenit tensionate în ultimii ani, însă aceştia au acceptat să se reîntâlnească şi să cânte din nou împreună pentru concert uriaş susţinut în Hyde Park din Londra în 2005, intitulat "Live 8". Richard Wright, clăparul trupei, a murit în 2008, la vârsta de 65 de ani.

Numele formaţiei a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame din SUA în 1996 şi în Music Hall of Fame din Marea Britanie în 2005. Trupa a vândut peste 250 de milioane de albume în lumea întreagă.

Printre premiile obţinute de Pink Floyd se numără un Grammy pentru albumul "The Wall", în 1980, un BAFTA pentru piesa "Another Brick in the Wall (Part 2)" din filmul "The Wall", în 1982, şi un alt Grammy pentru "Marooned" în 1995. În 2008, regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei a acordat formaţiei Pink Floyd premiul Polar Music pentru contribuţia la dezvoltarea muzicii moderne. La ceremonie au participat Waters şi Mason.

Celebrul album "The Wall" al grupului britanic, având la bază personajul Pink, inspirat din viaţa şi experienţele lui Roger Waters, tratează teme complexe, precum izolarea şi alienarea, fiind puternic influenţat de filosofia pacifistă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă