10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalNouă turiști au fost spitalizați după o supradoză de droguri în Australia

Nouă turiști au fost spitalizați după o supradoză de droguri în Australia

Printre victime se află cinci cetăţeni francezi, doi din Germania, un cetăţean italian şi un marocan, a relatat agenţia australiană de ştiri AAP.

Testele farmacologice au arătat că este vorba despre hioscină, un medicament care se acordă pe reţetă pentru tratamentul răului de mişcare.

Hioscina a fost singura substanţă care a putut fi identificată în amestecul chimic care a provocat supradoza turiştilor, potrivit postului de televiziune australian ABC, care citează The ChemCentre.

Cei şapte bărbaţi şi două femei cu vârste cuprinse între 21 şi 25 de ani au fost duşi la spital după ce au prizat substanţa într-o locuinţă din cartierul Victoria Park, din oraşul Perth, marţi la miezul nopţii.

La sosirea echipajelor de intervenţie, unii dintre aceştia se simţeau rău, iar alţii erau semi-conştienţi sau inconştienţi.

Un alt locatar care a revenit în casă şi a descoperit grupul a alertat autorităţile.

Aveau halucinaţii, se simţeau rău şi erau într-o stare de delir agitat atunci când au ajuns la spitalul Royal Perth, a precizat un medic de la departamentul de urgenţă pentru AAP. Aveau pulsul accelerat, iar trupurile lor ardeau.

Doi dintre francezi se află încă în stare critică, în timp ce o femeie din Germania este în stare stabilă, în comă indusă, a relatat postul de televiziune ABC.

Celelalte şase persoane au fost externate.

Turiştii au prizat substanţa crezând că este cocaină, dar la scurt timp au suferit paralizii parţiale şi s-au simţit său, precizează ABC.

Se pare că substanţa a sosit de la New York într-un colet care a fost expediat la adresa greşită.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă