9.8 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăInternaționalNorvegia îşi consolidează poziţia de lider pe piaţa vehiculelor electrice

Norvegia îşi consolidează poziţia de lider pe piaţa vehiculelor electrice

Pentru reducerea poluării şi a emisiilor de carbon, Norvegia a introdus scutiri masive de taxe, iar utilizarea staţiilor de încărcare şi parcările din centrul oraşelor sunt gratuite, în timp ce liniile pentru autobuze pot fi folosite de maşinile electrice. Astfel au crescut livrările de vehicule pur electrice produse de Tesla, Nissan, Hyundai şi BMW.

Brandurile care nu oferă versiuni complet electrice, cum ar fi Ford şi Mercedes-Benz (divizia de lux a Daimler), se confruntă cu un declin al vânzărilor. Cele două companii au promis că vor lansa pe piaţa norvegiană vehicule pur electrice din 2020.

Federaţia Rutieră Norvegiană (NRF) a informat că maşinile electrice au reprezentat în primele şase luni din acest an 48,4% din totalul înmatriculărilor noi, de la 31,2% pe ansamblul anului trecut.

Autorităţile de la Oslo şi-au stabilit o ţintă ambiţioasă, de interzicere a vânzărilor de maşini noi pe benzină şi motorină până în 2025. Datele consolidează poziţia Norvegiei de lider global în vânzările de maşini electrice per capita.

Cel mai bine vândut model în Norvegia în primul semestru din 2019 a fost Model 3 de la Tesla. În iunie,Tesla a livrat 3.760 vehicule şi are o cotă de piaţă de 24,5% în statul scandinav. Majoritatea modelelor vândute au fost Model 3, în timp ce maşinile mai mari, Model S şi Model X, au avut vânzări mai reduse.

Într-un raport publicat recent de Agenţia Internaţională a Energiei (IEA) se arată că în 2017 cota de piaţă a vehiculelor pur electrice şi hibride era de 39% Norvegia, de 12% în Islanda şi de 6% în Suedia.

Cele mai citite

Ciolacu, despre demiterea șefului APIA: Este DNA sesizat

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a reacționat în cazul demiterii directorului general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), liberalul Ionuţ...

Suedia avertizează privind spionajul rus, în special în Arctica

Serviciile de informaţii suedeze (SÄPO) au avertizat miercuri cu privire la ameninţarea teritorială reprezentată de spionajul rus, în special în Arctica, pe măsură ce...

Parlamentul israelian a respins cu o majoritate uriașă orice „recunoaștere unilaterală a unui stat palestinian”

Parlamentul israelian a votat miercuri cu o majoritate covârşitoare o rezoluţie propusă de prim-ministrul Benjamin Netanyahu împotriva oricărei "recunoaşteri unilaterale a unui stat palestinian",...
Ultima oră
Pe aceeași temă