25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInternaționalNaufragiul vasului Concordia, examinat într-un documentar, difuzat pe 3 martie, pe Discovery

Naufragiul vasului Concordia, examinat într-un documentar, difuzat pe 3 martie, pe Discovery

Discovery Channel va difuza în exclusivitate pe 3 martie, de la ora 22.00, documentarul „Naufragiul vasului Concordia”, un program despre vasul de croazieră care a naufragiat în 13 ianuarie, în largul insulei italiene Giglio, potrivit unui comunicat citat de Mediafax.

Documentarul „Naufragiul vasului Concordia” explorează ce s-a întâmplat în ziua dezastrului şi studiază evenimentele din perspectivă tehnologică şi ştiinţifică, pentru a încerca să acopere măcar o parte din întrebările rămase de atunci fără răspuns.

O echipă de experţi criminalişti de la Academia Maritimă Massachusetts investighează toate detaliile, pentru a afla cauzele care au dus la respectivul naufragiu.

Studiind indicaţiile date de Căpitanul Schettino, echipa de experţi maritimi dezvăluie, în final, că vântul a salvat mii de vieţi, schimbându-şi direcţia şi împingând astfel mai aproape de ţărm vasul de lux care se scufunda.

Filmul urmăreşte tot ce s-a întâmplat în momentul accidentului şi studiază rolul jucat de căpitanul Francesco Schettino în acel dezastru. În imaginile prezentate în exclusivitate de Discovery, Schettino apare vorbind la telefon pe punte, luminat doar de sistemul de urgenţă, după ce alimentarea cu energie a vasului se întrerupsese. Căpitanul pare să ignore situaţia de criză şi pericolul cu care se confruntă cei 4.200 de pasageri şi echipajul de la bord.

Discovery Networks CEEMEA este o divizie a Discovery Communications, una dintre cele mai mari companii din lume în domeniul programelor documentare, ajungând la peste 1,5 miliarde abonaţi din 210 ţări.

În România, Discovery Networks distribuie în prezent opt televiziuni: Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery World, Discovery Science, Discovery Travel&Living, Discovery HD Showcase şi ID Investigation Discovery.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă