20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInternaționalNational Geographic Channel: Marile migraţii

National Geographic Channel: Marile migraţii

Această nouă serie de documentare ne poartă în toate colţurile planetei, pentru a urmări tiparul mi­gra­ţiei diferitelor specii, totul în format high-definition.

Alec Baldwin este naratorul „Marilor migraţii”, cel mai nou documentar marca National Geographic şi, totodată, o iniţiativă fără precedent în istoria de 120 de ani a Societăţii National Geographic, un serial ce poate fi urmărit toată luna noiembrie, în fiecare duminică, de la ora 21.00. Pentru a vă face o mică idee despre ce a presupus realizarea acestei serii, vă oferim câteva cifre: filmul „Marile migraţii” a însemnat 3 ani de producţie în 20 de ţări de pe toate continentele, peste 800 de zile de filmare sau mai bine de 2 ani de filmare reală, mai mult de 150 de ore de filmat din elicoptere, mai mult de 400 de ore sub apă, aproape 200 de ore de filmare noaptea, echipa a lucrat la temperaturi cuprinse între sub zero şi peste 48 de grade Celsius, rezultatul fiind prima serie de documentare filmată în întregime HD.

Migraţia, pas cu pas
Cu motto-ul „Mişcăm ca milioane. Supravieţuim ca unul”, filmul prezintă în amănunte ce înseamnă „a migra”. Urmărind mai multe specii ducându-şi până la capăt călătoriile, naratorul explică cum animalele sunt conduse pe anumite căi de instinct, informaţii gravate în propriul ADN. De la migraţia crabilor roşii spre Insula Crăciunului ori a fluturilor monarh din Mexic până în Canada, toate poveştile sunt extrem de interesante, iar imaginile sunt cel puţin incredibile. Dar cum totul se petrece în natură, ne sunt prezentate şi speciile „bune”, dar şi cele „rele”. Dacă vă aşteptaţi la finaluri fericite, în natură aşa ceva nu este întotdeauna posibil. Nu toţi su­pra­vieţuiesc; în cazul antilopelor gnu, de exemplu, cinci din şase pui nu supra­vie­ţuiesc migraţiei. Acest cerc al vieţii este surprins perfect de camere, în timp ce Baldwin explică paşii periculoşi pe care ani­malele trebuie să-i depăşească an de an.

Episoade speciale
„Marile Migraţii” mai cuprinde şi un episod special, care cercetează ştiinţa din spatele acestui comportament al anima­lelor; un alt episod special de tip making-of despre tehnologia avansată care a făcut posibilă realizarea filmărilor spectaculoase, dar şi despre dificultăţile întâmpinate de echipă; un concert vizual de o oră alcătuit din imagini senzaţionale pe fundal muzical.

În weekend, la tv
Duminică, 21 noiembrie, va fi difuzat episodul „Supravieţuirea”. Migraţiile sunt precum ceasurile care ticăie: în fiecare zi, nenumărate animale trebuie să por­nească la drum sau să moară, mânate de schimbarea anotimpurilor sau de schimbările climatice; se grăbesc să ajungă la destinaţie înainte să fie prea târziu, pentru a se reproduce, hrăni sau, pur şi simplu, pentru a rămâne în viaţă. „Supravieţuirea” va fi urmat de „Ritmuri”, o prezentare a celor mai bune imagini şi a spectaculoasei partituri muzicale din cadrul evenimentului de televiziune. Filmul aduce laolaltă imagini obţinute pe parcursul a mai bine de trei ani, rezultând o călătorie muzicală extraordinară, fără narator, pe urmele miliardelor de creaturi care mărşăluiesc, înoată sau zboară, străbătând planeta noastră în voiaje periculoase.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă