29 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăInternaționalMotivul pentru care Donald Trump a fost dat în judecată de propria...

Motivul pentru care Donald Trump a fost dat în judecată de propria nepoată

Plângerea a fost înaintată unei instanţe din New York împotriva lui Donald Trump, surorii acestuia, Maryanne Trump Barry, şi societăţii imobiliare a fratelui său, Robert Trump, decedat în luna august, pe care Mary Trump îi acuză de fraudă şi conspiraţie.

În plângerea penală se regăsesc şi unele dintre alegaţiile din recenta ei carte autobiografică ”Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man.” (Prea mult şi niciodată îndeajuns: Cum l-a creat familia mea pe cel mai periculos om din lume).

Descriindu-l pe Donald Trump drept produsul unei familii „toxice”, Mary Trump îl acuză pe actualul preşedinte şi pe alţi pârâţi din plângerea ei că au încercat să o păgubească financiar prin manevrele de preluare a imperiului imobiliar al bunicului ei Fred Trump, tatăl lui Donald Trump, decedat în anul 1999.

„Frauda nu era doar o afacere de familie – era un mod de viaţă’”, susţine Mary Trump. Într-o declaraţie oferită de avocatul ei, Mary Trump spune că cei pe care i-a acţionat în judecată „m-au trădat prin colaborarea lor în secret pentru a fura de la mine, spunând minciună după minciună despre valoarea a ceea ce am moştenit şi prin a mă păcăli să renunţ la tot pentru o fracţiune din valoarea justă a moştenirii”.

Mary Trump este fiica lui Fred Trump Jr. (decedat în 1981), unul dintre fraţii actualului preşedinte american.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă