11.2 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăInternaționalMoscova îi cere lui Donald Trump să nu se retragă din acordul...

Moscova îi cere lui Donald Trump să nu se retragă din acordul privind programul nuclear

“Acest acord nu poate fi pus în aplicare dacă unul dintre participanţi decide să iasă unilateral”, a declarat Lavrov, într-o conferinţă de presă la sediul din New York al Naţiunilor Unite, informează Agerpres.

“Se va prăbuşi, nu va mai exista acord”, a avertizat ministrul rus de externe, subliniind: “cred că toată lumea înţelege asta”.

Pe 12 ianuarie, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a prelungit din nou suspendarea sancţiunilor contra Teheranului legate de programul său nuclear, dar le-a cerut parlamentarilor americani şi aliaţilor europeni “să remedieze gravele lacune” ale textului.

Este “un moment decisiv”, a recunoscut Lavrov, care a făcut cunoscut că Moscova nu va încerca să salveze acordul cu ceilalţi parteneri, ci va face totul pentru a convinge Statele Unite să nu treacă Rubiconul.

Diplomatul rus a subliniat încă o dată că ieşirea din acordul privind programul nuclear iranian va transmite un foarte prost semnal Coreei de Nord, care are deja bomba şi pe care membrii Consiliului de Securitate al ONU încearcă să o convingă să abandoneze această cale.

Acordul din iulie 2015, încheiat între Iran şi Grupul celor şase mari puteri (SUA, China, Rusia, Marea Britanie, Franţa şi Germania), a permis ridicarea unei părţi din sancţiunile internaţionale impuse Iranului în schimbul unor garanţii oferite de către Teheran în ce priveşte caracterul exclusiv civil al programului său nuclear.

Preşedintele american, Donald Trump, a calificat în octombrie acordul drept ”unul dintre cele mai proaste” documente semnate vreodată de către SUA.

Cele mai citite

DAN Air infirmă că este insolvență

În urma unor zvonuri privind insolvența companiei Dan Air a infirmat aceste informații într-un comunicat transmis R.L. ,,DAN AIR NU este în stare de...

Cum va schimba metaversul mediile sociale pentru români

Progresul tehnologic care a luat amploare cu o rapiditate impresionantă în ultimii ani a condus către apariția de noi instrumente menite să ne ajute...

Declinul valorilor umaniste în societatea românească contemporană: cauze

Într-o lume dominată de tehnologie și pragmatism, societatea românească contemporană se confruntă cu un declin alarmant al valorilor umaniste. Această tendință preocupantă se...
Ultima oră
Pe aceeași temă