4.6 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăInternaționalMoscova confirmă sistemul de propulsie nuclear al submarinului

Moscova confirmă sistemul de propulsie nuclear al submarinului

“Unitatea de propulsie nucleară a submersibilului este complet izolată”, a spus Shoigu, citat de agenţia RIA Novosti.

Este pentru prima dată, notează EFE, când autorităţile ruse confirmă că submarinul în cauză avea un sistem de propulsie nuclear.

Shoigu a făcut aceste declaraţii în cadrul unei reuniuni cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, care l-a primit înainte de a pleca în Italia, pentru a afla primele rezultate ale investigaţiei.

Titularul Apărării a subliniat că, datorită acţiunilor echipajului pentru protejarea unităţii nucleare a submarinului, aceasta este “complet funcţională”.

“Cauza principală a incidentului a fost stabilită: a izbucnit un incendiu în compartimentul bateriilor, care s-a extins mai apoi”, a spus ministrul rus.

El a declarat, de asemenea, că primele estimări ale avariilor lasă să se întrevadă posibilitatea reparării submarinului într-un timp “destul de scurt”.

Potrivit presei, este vorba de submersibilul AS-12, cunoscut şi sub numele de “Loşarik”, cu o capacitate de coborâre la adâncimi de până la 6.000 de metri.

Kremlinul a anunţat, ieri, că detaliile anchetei tragediei, în care au murit 14 militari de rang înalt, între care doi Eroi ai Rusiei, nu vor fi făcute publice, fiind “secrete de stat”.

În acelaşi timp, ministrul rus al Apărării, care s-a deplasat, ierii, la locul catastrofei, în Severomosrk, zona artică rusă, a confirmat că există mai mulţi supravieţuitori, fără a preciza numărul acestora.

Cele mai citite

Ministrul de interne francez vede Rusia principalul inamic al Franței

"Rusia este astăzi principalul inamic" al Franţei "în războiul informaţional, de agresivitate pe teritoriu", a susţinut marţi ministrul francez de Interne Gérald Darmanin, relatează...

Ucraina avertizează că Rusia va dezinforma masiv în perioada următoare

Declarația făcută de Comitetul de Informații subliniază faptul că Rusia va încerca, prin intermediul acestei campanii de dezinformare, să întrerupă mobilizarea ucraineană, să răspândească...

Ciucă nu a putut trece de la Galbena de Odobescu la un vin de calitate

Ilustrație: Marian Avramescu Obișnuit cu Galbena de Odobescu, care i-a fost băgată pe gât de către marele ospătar de la recepțiile organizate la Palatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă