3.9 C
București
luni, 4 noiembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaMoscova acuză Germania că a participat alături de SUA la cercetare biologică...

Moscova acuză Germania că a participat alături de SUA la cercetare biologică în Ucraina

Germania a participat împreună cu Statele Unite(SUA) în cercetare biologică în Ucraina, a declarat sâmbătă purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus Maria Saharova, citată de DPA.

„Conform informaţiilor confirmate, partea germană a coordonat îndeaproape activitatea în domeniul securităţii biologice cu colegii săi americani, care au creat o reţea de cel puţin 30 de laboratoare biologice în Ucraina”, a spus Saharova în remarci la canalul de stat RT.

Ea a descris activitatea drept „cercetare ştiinţifică periculoasă”. Saharova nu a furnizat dovezi care să-i susţină afirmaţiile.

Ucraina e un proxy. Zelenski nu mai vrea în NATO. Cere negocieri cu Rusia. Sancțiunile americane sunt tot mai dure. Administrația Putin are în tolbă alternativa BRICS.

În Ucraina e război proxy

Așa cum spuneam încă dinaintea invaziei ruse, Ucraina e un proxy. În limbaj geostrategic, o țară care luptă în interesul altei puteri. Vladimir Zelenski își joacă rolul vieții. Fie de păpușă americană, fie de erou. Ambele variante sunt valabile. Depinde doar de unghiul din care este privit actorul-președinte.

SUA au anunțat că sistează importurile de petrol din Rusia. Au scos Banca Centrală de la Moscova din circuitul SWIFT. Visacard și Mastercard au anunțat că pleacă. Activele financiare din străinătate ale Rusiei sunt blocate. E vorba de vreo 630 de miliarde de dolari, titrează jurnalistul Marius Ghilezan.

Ucraina e un proxy. Georgia lui Saakașvili a fost în aceeași situație
Conflictul dintre SUA și Rusia e vechi. Durează de cel puțin 14 ani. Prezent la Summit-ul NATO de la București, din 2008, Vladimir Putin a spus că nu e de acord cu extinderea Alianței Nord Atlantice spre Georgia și Ucraina. Ca o replica, în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de Vară din China, armata Federației Ruse a invadat Osetia de sud și Abhazia. Regimul Președintele Georgiei, Mihail Saakașvili, a trimis armata. A avut suport logistic din partea SUA. Războiul a durat cinci zile. Sarkozy a mediat conflictul. Administrația Obama s-a declarat iritată de soluție. Ce s-a întâmplat cu Saakașvili? A fugit în Ucraina. Întors acasă, a fost arestat. Cele două republici secesioniste au rămas în obediența Moscovei. La Gori (orașul natal al lui Stalin), OSCE a trimis trupe de menținere a păcii.

Germania ar fi avut activitate de cercetare biologică în Ucraina, laboratoarele de acest tip fiind recunoscute de Victoria Nuland

Scenariile războaielor nu sunt precum cele din filme. Există un arhetip. Ucraina, la fel ca Georgia “eroică,” ține capul de afiș. O lună, două… O luptă aparent dreaptă. Doar că încordările Nord Atlantice nu țin de foame unui popor înfometat.

Laboratoarele biologice, recunoscute de Victoria Nuland
Laboratoare de produs virusuri letale din Ucraina, finanțate cu miliarde de dolari din SUA, au ajuns subiect de dispute internaționale. China a ieșit din tăcerea ultimelor zile. Prin vocea ministrului de externe, Zhao Lijian, a cerut clarificări cu privire la problema laboratoarelor biologice americane din Ucraina. Victoria Nuland a recunoscut existența lor într-o audiere din Senatul american (Detalii AICI). Ieri, Departamentul de Stat se arăta îngrijorat că forțele ruse ar putea încerca să obțină controlul asupra „laboratoarelor de cercetare biologică” din Ucraina, afirmă publicația conservatoare din SUA, Washington Examiner.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă