-0 C
București
luni, 23 decembrie 2024
AcasăInternaționalMonarhia britanică, pusă sub semnul întrebării în 2022

Monarhia britanică, pusă sub semnul întrebării în 2022

Celebrările din acest an care marchează domnia de șapte decenii a Reginei Elisabeta a II-a vor masca o realitate mai puțin fericită pentru familia regală preeminentă a lumii: monarhia britanică este pusă sub semnul întrebării în 2022.

De la cazul judiciar pentru abuz sexual din SUA a Prințului Andrew până la nepotul Reginei, Prințul Harry și acuzațiile soției sale de rasism în casa regală, familia regală nu s-a confruntat în ultimii ani cu atâtea titluri negative.

Monarhia britanică se confruntă cu cele mai negative titluri din ultimii 70 de ani

Respectul față de regină este atât de profund încât, în timpul domniei sale, instituția care are aproape 1.000 de ani pare în siguranță. Cu toate acestea, ceea ce urmează este mai puțin sigur, susțin specialiștii.

Susținătorii văd regina ca un factor de stabilizare și citează beneficiile economice pe care monarhia le aduce Marii Britanii prin turism. Pe de altă parte, oponenții susțin că instituția este un bastion al privilegiilor nemeritate, finanțat parțial de contribuabili și subminat de comportamentul unor membri.

Potrivit unui sondaj realizat de Reuters, unii cetățeni britanici nici nu vor să se gândească la imaginea Prințului Charles în postura de rege. Cu toate că regina Elisabeta a II-a este îndrăgită de poporul britanic și văzută ca pe un stâlp al stabilității în țară, unii membri ai familiei regale sunt văzuți cu disperț.

„Disprețuiesc acea idee (că Charles ar fi rege). Nu mă deranjează familia regală în general, dar cred că el este puțin controversat și cred că mulți oameni mai tineri simt la fel”, a declarat Margaux Butler, în vârstă de 20 de ani, rezident în Windsor.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Consultări la Cotroceni: Klaus Iohannis a discutat cu liderii partidelor pentru formarea noului Guvern

Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat partidele parlamentare duminică, la Palatul Cotroceni, pentru consultări privind desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru. Partidele PSD, PNL, UDMR...

Riflaje Decorative: Panourile care transformă radical aspectul casei 

To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies...

Consultări cruciale pentru formarea Guvernului: Marcel Ciolacu, favorit pentru funcția de premier

Președintele României se întâlnește astăzi cu partidele politice pentru a desemna noul premier Potrivit programului anunţat de Administraţia Prezidenţială, consultările pentru desemnarea noului premier vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă