11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalMinistrul german de Interne o amenință pe Merkel că demisionează după ce...

Ministrul german de Interne o amenință pe Merkel că demisionează după ce i s-a respins propunerea privind migranții

Disputa ministrului Seehofer cu cancelarul Merkel a izbucnit în urma planului CSU de introducere unilaterală de controale la frontierele Germaniei pentru a limita imigraţia.

Horst Seehofer a indicat că îşi va păstra cele două funcţii dacă va ajunge la un acord cu Merkel în ceea ce priveşte divergenţele între Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi filiala sa bavareză, CSU, pe tema imigraţiei.

Seehofer a adăugat că se va întâlni luni cu liderii CDU, “în speranţa că vom ajunge la un acord”.

Politicianul ar urma să ia o decizie privind viitorul său politic după această reuniune a liderilor CDU şi CSU. Surse din cadrul CSU au declarat că liderii formaţiunii bavareze vor încerca să-l convingă pe Seehofer să nu demisioneze.

În cadrul unei reuniuni a liderilor CDU, care a avut loc duminică, Merkel a descris situaţia drept “foarte serioasă”. Conducerea CDU a reiterat sprijinul său pentru poziţia lui Merkel în legătură cu oprirea la frontieră a solicitanţilor de azil.

“Oprirea în mod unilateral a imigranţilor la frontieră ar putea, în opinia noastră, să trimită un semnal greşit partenerilor noştri europeni”, a declarat secretarul general al CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer.

Seehofer, lider al CSU din 2008, este titularul funcţiei de ministru de Interne de doar aproximativ o sută de zile.

În cazul în care nu va demisiona, Merkel ar putea lua decizia să-l demită pe Seehofer dacă ministrul decide să implementeze planurile de oprire la frontieră a azilanţilor care sunt deja înregistraţi în alte ţări UE.

Liderii UE au ajuns vineri la un acord privind crearea de centre pentru procesarea “controlată” a actelor imigranţilor. Mai mult, Merkel a negociat acorduri bilaterale cu mai multe ţări UE privind reprimirea imigranţilor înregistraţi iniţial în aceste state.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...

Persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice

Ministerul Muncii anunță că platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și...
Ultima oră
Pe aceeași temă