7 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăInternaționalMii de jurnalişti BBC au intrat în grevă

Mii de jurnalişti BBC au intrat în grevă

Mii de jurnalişti BBC au intrat în grevă în noaptea de joi spre vineri, pentru a protesta faţă de oferta care le-a fost făcută în ceea ce priveşte pensiile, relatează Sky News, citat de NewsIn.

Protestul durează 48 de ore.

Acţiunea va afecta programele de ştiri, iar emisiuni importante, precum Newsnight şi Today, difuzat de Radio 4, au fost anulate.

Membrii Sindicatului naţional al jurnaliştilor (NUJ) au început mişcarea de protest la miezul nopţii (2.00 ora României). Ei intenţionează să intre din nou în grevă în 15 şi 16 noiembrie şi ameninţă că ar putea întrerupe şi programul de Crăciun.

Măsura intervine după ce sindicaliştii au respins oferta finală privind pensiile făcută de BBC, care, potrivit NUJ, înseamnă că jurnaliştii vor “plăti mai mult, vor lucra mai mult timp şi vor primi pensii mai mici”. 

BBC a refuzat să precizeze cum va afecta greva programele sale, dar a dat asigurări că are “planuri de rezervă” pentru a face faţă efectelor.

 

Cele mai citite

Elena Udrea: Directorul ANP, Dan Halchin, împiedică mamele să meargă la copii și la familiile lor

Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, a făcut ieri o serie de acuzații grave la adresa șefului Administrației Naționale a Penitenciarelor, Dan Halchin,...

Nicușor Dan respinge fuziunea ELCEN și Termoenergetica

Într-un comunicat de presă emis de Ministerului Energiei se evidențiază că Nicușor Dan refuză aprobarea fuziunii dintre ELCEN și Termoenergetica de către Consiliul...

Cristian Popescu Piedone, pas cu pas către Primăria Capitalei: 51.7% în ultimul sondaj

Creșterea spectaculoasă în sondaje și reacția bucureștenilor cu privire la dosarul ANI schimbă perspectivele alegerilor. Cristian Popescu Piedone, actualul primar al sectorului 5,...
Ultima oră
Pe aceeași temă