11.5 C
București
marți, 20 februarie 2024
AcasăInternaționalMesajul UE pentru criza politică din Republica Moldova

Mesajul UE pentru criza politică din Republica Moldova

”Uniunea Europeană reiterează cu putere apelul său la calm şi reţinere. Dialogul dintre reprezentanţii aleşi în mod democratic trebuie să rămână cheia pentru găsirea unei soluţii la criza politică actuală”, scrie dna Mogherini într-un comunicat comun cu comisarul european pentru politica de bună vecinătate, Johannes Rahn.

AFP aminteşte că preşedintele pro-rus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost demis din funcţie duminică şi înlocuit cu premierul Pavel Filip, un adversar politic care a dizolvat imediat parlamentul şi a convocat alegeri legislative anticipate pe 6 septembrie.

Criza politică din Republica Moldova a început odată cu alegerile legislative din februarie, din care nu a rezultat nici o majoritate.

În comunicatul lor, Federica Mogherini şi Johannes Rahn ”iau notă de deciziile adoptate sâmbătă de către parlamentul R. Moldova, îndeosebi în ce priveşte formarea coaliţiei guvernamentale”.

”Uniunea Europeană este gata să lucreze cu guvernul legitim democratic. Respectarea statului de drept şi democraţia trebuie să rămână pilonul relaţiilor noastre”, se mai spune în comunicat.

Cele mai citite

Tribunalul București, așteptat să se pronunțe în cazul sechestrului pe bunurile lui Iulian Dumitrescu

Tribunalul Bucureşti este aşteptat să se pronunţe, astăzi, în cazul contestaţiei formulate de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, faţă de măsura sechestrului...

Locuitorii unui sat de pescari din Islanda evacuați în urma unor erupții vulcanice se întorc acasă

Poliţia islandeză a declarat luni că locuitorii unui sat de pescari evacuaţi în urma mai multor erupţii vulcanice au fost lăsaţi să se întoarcă...

Prefectul de Olt a găsit sub bordul mașinii sale un dispozitiv de urmărire

Prefectul judeţului Olt, Mario De Mezzo, reclamă că a găsit sub bordul maşinii personale un dispozitiv de urmărire improvizat, potrivit cotidianul.ro. „În urma cu câteva...
Ultima oră
Pe aceeași temă