7.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăInternaționalMesajul lui Joe Biden, după ce liderul ISIS Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi...

Mesajul lui Joe Biden, după ce liderul ISIS Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi a murit

Președintele SUA, Joe Biden, a transmis un mesaj, după ce liderul ISIS, Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi a murit. Acesta și-a pierdut viața joi, după ce o bombă a fost detonată lângă el.

Biden a spus că Statele Unite au luat toate măsurile de precauție posibile pentru a minimiza victimele civile într-un raid anti-terorism al forțelor speciale americane în nord-vestul Siriei. În urma misiunii, liderul ISIS, Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi, a murit.

Joe Biden, mesaj după ce liderul ISIS Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi a murit

Vorbind la Casa Albă, Biden a mai spus că Abu Ibrahim al-Hashemi al-Quraishi a ales să se arunce în aer într-un act laș, adăugând că administrația sa va continua să lucreze cu partenerii pentru a menține presiunea asupra ISIS.

„Noaptea trecută, acționând sub ordinele mele, forțele americane SUA, au eliminat cu succes o mare amenințare asupra lumii: liderul global ISIS. El a devenit lider ISIS în 2019. De atunci, ISIS și-a îndreptat atenția asupra americanilor și aliaților noștri și a altor civili din Orientul Mijlociu și Africa. El a fost responsabil pentru un atac oribil în nord-estul Siriei, cu luptători ISIS. Datorită trupelor noastre speciale, acest oribil lider nu mai există. El a ales să se arunce în aer, omorându-și propria familie.”, a spus Joe Biden.

Joe Biden a adăugat că forțele speciale americane au luat toate măsurile de precauție și au făcut tot posibilul pentru a încheia misiunea fără victime. Cu toate acestea, membrii familiei lui Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi au murit odată cu el.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Iohannis vrea să colaboreze cu noul președinte al Ungariei, Tamás Sulyok. Acesta se teme că, “după Trianon”, ungurii și-ar putea pierde identitatea

Președintele României, Klaus Iohannis, i-a transmis un mesaj de felicitare noului președinte al Ungariei, Tamás Sulyok, anunțând că vrea să colaboreze cu acesta în...

Restricții de circulație în Pasajul Unirii. Anunțul făcut de Primăria Sector 4

Traficul rutier va fi restricţionat în nopţile de marţi spre miercuri şi miercuri spre joi, în intervalul orar 23,00 - 05,30, în Pasajul Unirii,...

Plăți instant în toată Uniunea Europeană! Cât vor costa tranzacțiile

Băncile din Uniunea Europeană vor fi obligate să ofere clienților plăți instant în toate țările membre, iar prețul plătit de către aceștia să...
Ultima oră
Pe aceeași temă