30.6 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăInternaționalMerkel l-a vizitat pe criticul Kremlinului Navalny în spital

Merkel l-a vizitat pe criticul Kremlinului Navalny în spital

Știrea întâlnirii este susceptibilă de a enerva Moscova, care respinge constatarea experților germani, francezi și suedezi că Navalny a fost otrăvit cu un agent nervos, în Rusia, luna trecută. Rusia a criticat în mod repetat Berlinul pentru ceea ce Moscova numește ca fiind un eșec de a împărtăși informații despre caz.
 
Confirmând un articol al revistei germane Der Spiegel, Navalny a scris pe Twitter că a fost „o întâlnire privată și o conversație cu familia”.
 
El a adăugat: „Îi sunt foarte recunoscător cancelarului Merkel pentru că m-a vizitat în spital”.
 
Anterior, un purtător de cuvânt al lui Merkel a refuzat să comenteze raportul Der Spiegel.
 
Cazul Navalny a agravat și mai mult relațiile dintre Moscova și o serie de țări occidentale. Merkel s-a confruntat cu apeluri pentru a opri conducta aproape completă Nord Stream 2 care aduce gazul rusesc în Germania.
 
Navalny a fost transportat din Rusia la Berlin luna trecută, după ce s-a îmbolnăvit în timpul unui zbor intern. El a primit tratament în spitalul Charite, din Berlin, timp de 32 de zile înainte de a fi externat săptămâna trecută.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă