12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalMăsură preventivă. Călătorii care au fost în China nu mai au acces...

Măsură preventivă. Călătorii care au fost în China nu mai au acces în Israel

“Tuturor pasagerilor care au vizitat China cu 14 zile înainte de plecarea lor spre Israel li se va refuza intrarea în Israel”, anunță un comunicat de presă al companiei aeriene Wizzair.

Tot potrivit acestei surse, “companiile aeriene vor fi obligate să returneze pasagerii în țara de origine / plecare dacă ajung în Israel iar această condiție nu a fost îndeplinită”.

Pentru punerea în aplicare a acestei decizii a autorităților Statului Israel, “pasagerii vor fi întrebați despre călătoriile lor anterioare în timpul procedurii de check-in la aeroportul de plecare, iar aceste informații vor fi verificate de către biroul de imigrare atât pe aeroporturile de plecare, cât și pe cele de sosire”.

Aceste măsuri au fost decise în urma epidemiei de coronavirus din China și reprezintă “măsuri de securitate și sănătate pentru a reduce răspândirea virusului” în Israel.

Există totuși o excepție. Astfel, “pasagerii care călătoresc cu pașaportul israelian / dețin cetățenie israeliană nu vor fi afectați. Acestor pasageri li se va permite intrarea în Israel și vor primi la sosire instrucțiuni”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Economia UE va suferi dacă va intra într-o „cursă a subvențiilor” cu SUA și China

Economia Uniunii Europene va fi afectată dacă va intra într-o ”cursă a subvențiilor” cu Statele Unite(SUA) și China, avertizează un oficial din cadrul Fondului...

Zece persoane suspecte de terorism au fost omorâte de armata israeliană în Cisiordania

Armata israeliană a declarat sâmbătă că a omorât zece persoane şi a arestat alte opt într-un raid asupra taberei Nur-Shams din apropierea oraşului Tulkarm...

O familie de 9 persoane, dintre care șase copii, din Rafah a fost ucisă într-una tac israelian

Un atac israelian a omorât nouă persoane, dintre care şase copii, toţi membri ai aceleiaşi familii, vineri seara la Rafah, în sudul îndepărtat al...
Ultima oră
Pe aceeași temă