10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăInternaționalMarea Britanie va trece de la faza „oprește” la faza de „întârziere”...

Marea Britanie va trece de la faza „oprește” la faza de „întârziere” a focarului

Răspunsul guvernului Britanic la combaterea virusului se bazează pe modele științifice referitoare la orice fel de restricție posibilă pe care ar putea-o impune – de la interzicerea strângerii mâinilor până la închiderea școlilor – câșting un potențial beneficu pentru NHS (sistemul de sănătate național) în raport cu costurile social, anunță The Times.

Tododată scopul este și de a opri ca NHS să fie copleșit de un vârf imens în cazuri deodată. Întârzierea virusului poate să nu însemne mai puțini oameni, dar răspândirea acestuia pe o perioadă mai lungă ar fi mai ușor de administrat.

Rezultatele acestei ,,modelări” oferă guvernului un „meniu de opțiuni” care funcționează mai mult ca o scară, scrie The Times.

În esență sunt măsuri care nu sunt prea oneroase, dar ar putea face o diferență semnificativă: sfătuirea oamenilor să lucreze de acasă, sugerând persoanelor în vârstă fragile să evite mulțimile și să propună auto-izolare pentru simptome asemănătoare gripei, chiar dacă nu ați călătorit.

Acestea sunt probabil primele măsuri anunțate de guvern care urmează să transmită oficial că Marea Britanie trece de la faza „oprește” la faza de „întârziere” a focarului.

Chris Whitty, ofițerul medical șef, a transmis că aceasta nu este o linie dură, iar măsurile de întârziere au început deja. În partea de sus a scării se află închiderile școlii. Totuși, Profesorul Whitty consideră că acest lucru nu poate avea decât un „efect marginal”, deoarece copiii nu sunt afectați și este posibil să găsească modalități de adunare oricum, dacă sunt eliberați de la ore săptămâni întregi. Având în vedere durerile de cap în îngrijirea copilului, acest lucru ar însemna milioane de lucrători – nu în ultimul rând în NHS – închiderea școlilor „nu pare o opțiune extrem de atractivă”, a spus el.

În plus față de cele de mai sus s-ar putea impune și alte măsuri de distanțare socială, cum ar fi oamenii să fie informați să evite pub-urile, restaurantele și alte adunări. 

Acest lucru ar încetini progresul virusului, dar ar fi un coșmar pentru industria ospitalității, motiv pentru care nu este de așteptat să apară până când lucrurile nu se agravează.

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres. Pachetul de ajutor...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...
Ultima oră
Pe aceeași temă