Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Marea Britanie va cere amânarea Brexit în lipsa unui acord cu UE

Guvernul de la Londra va solicita amânarea retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană dacă nu se ajunge la un acord pe tema Brexit, arată documente guvernamentale britanice prezentate unei instanţe judiciare.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 04.10.2019 - 16:54

Guvernul de la Londra va solicita amânarea retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană dacă nu se ajunge la un acord pe tema Brexit, arată documente guvernamentale britanice prezentate unei instanţe judiciare, deşi premierul Boris Johnson a anunţat public posibilitatea ieşirii fără acord.

Consilierii juridici ai Guvernului au transmis unei instanţe din Scoţia că va fi aplicată Legea Benn, care prevede amânarea retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană dacă nu se ajunge la un acord formal privind Brexit. Conform documentelor guvernamentale, Guvernul Boris Johnson va solicita amânarea Brexit dacă nu se ajunge la niciun acord cu UE până pe 19 octombrie, informează postul Sky News şi publicaţiile The Independent şi Scotsman.com.

Conţinutul documentelor intră în contradicţie cu poziţia publică a premierului Boris Johnson, care a afirmat în mai multe rânduri că va retrage Marea Britanie din UE pe 31 octombrie, cu ori fără un acord Brexit. Camera Comunelor a adoptat o lege (numită Legea Benn), prin care blochează producerea Brexitului fără acord.

 
Premierul britanic Boris Johnson s-a adresat joi Paramentului de la Londra, unde și-a prezentat propunerile pentru Brexit, admiţând că planul său nu are „tot ceea ce ne-am dorit” şi că este un compromis. Miercuri, el a formulat propuneri generale privind frontiera dintre provincia britanică Irlanda de Nord şi Irlanda, pledând pentru o perioadă de tranziţie limitată.

Uniunea Europeană a salutat miercuri propunerile făcute de premierul britanic Boris Johnson cu privire la Brexit, însă a avertizat că încă există probleme care vor trebui rezolvate înainte de a ajunge la un acord, relatează site-ul agenției Reuters.

Vicepremierul irlandez, Simon Coveney, a declarat joi că dacă propunerile premierului Marii Britanii, Boris Johnson, privind frontiera dintre Irlanda și Irlanda de Nord sunt cele finale, atunci nu se va putea ajunge la un acord cu Londra.

Președintele în exercițiu al Consiliului European, Donald Tusk, a declarat joi, în urma unor discuții cu premierul Marii Britanii, Boris Johnson și cel al Irlandei, Leo Varadkar, că Uniunea Europeană este de partea Irlandei în cadrul discuțiilor privind Brexit.

Comentarii