Brexit-ul a stat la baza multor diviziuni profunde ce au afectat societatea, cât și scena politică britanică a ultimilor ani. În tot acest timp Bruxelles privește cu neliniște pierderea Albion-ului și odată cu el, unul dintre cele mai importante economii și capacități miltare. În același timp și statutul de centru financiar al Londrei este clar că va avea de suferit. Plecarea Marii Britanii a fost pecetluită în cadrul unei audieri plină de emoții a Parlamentului UE din această săptămână care s-a încheiat cu deputații cântând un cor al „Auld Lang Syne”, o melodie tradițională scoțiană de rămas bun.
Premierul Boris Johnson a fost artizanul principal în perioada referendumului din 2016 care practic a pus capăt celor 47 de ani de legături strânse dintre națiunea sa și vecinii europeni. El este încrezător că Marea Britanie va avea un viitor glorios în afara Uniunii Europene. Urmează acum negocierea unei noi relaţii între Regatul Unit și blocul comunitar.
Johnson a afirmat, în repetate rânduri, că: „Acesta nu este un sfârșit, ci un început”. Președintele francez Emmanuel Macron descrie momentul ca pe un „semn de avertizare istoric” care ar trebui să forțeze Europa să se oprească și să reflecteze relatează Hot News.