Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Westminster; FOTO: Wikipedia

Marea Britanie a părăsit oficial Uniunea Europeană!

Momentul când Big Ben a bătut ora locala 23:00 (1 noaptea ora României) Marea Britanie a părăsit ieri oficial Uniunea Europeană. Cel mai reticent membru al blocului European părăsește astfel o organizație care susține unitatea între națiuni informează Hot News.

Vlad Chelu 0 comentarii

Actualizat: 01.02.2020 - 09:37

Brexit-ul a stat la baza multor diviziuni profunde ce au afectat societatea, cât și scena politică britanică a ultimilor ani. În tot acest timp Bruxelles privește cu neliniște pierderea Albion-ului și odată cu el, unul dintre cele mai importante economii și capacități miltare. În același timp și statutul de centru financiar al Londrei este clar că va avea de suferit. Plecarea Marii Britanii a fost pecetluită în cadrul unei audieri plină de emoții a Parlamentului UE din această săptămână care s-a încheiat cu deputații cântând un cor al „Auld Lang Syne”, o melodie tradițională scoțiană de rămas bun.

Premierul Boris Johnson a fost artizanul principal în perioada referendumului din 2016 care practic a pus capăt celor 47 de ani de legături strânse dintre națiunea sa și vecinii europeni. El este încrezător că Marea Britanie va avea un viitor glorios în afara Uniunii Europene. Urmează acum negocierea unei noi relaţii între Regatul Unit și blocul comunitar.

Johnson a afirmat, în repetate rânduri, că: "Acesta nu este un sfârșit, ci un început”. Președintele francez Emmanuel Macron descrie momentul ca pe un „semn de avertizare istoric” care ar trebui să forțeze Europa să se oprească și să reflecteze relatează Hot News.

Comentarii