25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInternaționalMandatul conducerii radioului public, prelungit de Parlament până la 30 iunie

Mandatul conducerii radioului public, prelungit de Parlament până la 30 iunie

Camera Deputaţilor şi Senatul au decis, miercuri, prelungirea până la 30 iunie a mandatului preşedintelui Societăţii Române de Radiodifuziune, Maria Ţoghină, şi al celorlalţi membri ai Consiliului de Administraţie, anunţă Mediafax.

 

Parlamentarii au adoptat, în unanimitate, o hotărâre în acest sens care prevede şi că procedurile pentru desemnarea unui nou Consiliu de Administraţie al SRR se suspendă. Această prevedere a fost votată la propunerea viceliderului grupului PNL Eugen Nicolăescu, acesta explicând că toate grupurile parlamentare doresc depolitizarea structurilor de conducere ale SRR şi SRTV şi de aceea trebuie suspendate aceste proceduri.

Deputatul UDMR Marton Arpad a criticat această propunere, arătând că este de prisos, însă preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a susţinut-o, precizând că nu are rost să se meargă mai departe cu procedurile începute pentru numirea unui nou CA al SRR, deoarece această instituţie trebuie depolitizată.

PSD este de acord cu depolitizarea SRR şi SRTV şi cu prelungirea mandatului CA al SRR, a precizat şi deputatul PSD Victor Socaciu.

Mandatul preşedintelui şi CA al SRR expira joi.

Actuala componenţă a consiliului de administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune a fost votată de Parlament, în data de 27 iunie 2005, pentru un mandat de patru ani. În data de 29 iunie 2009, Parlamentul a aprobat prelungirea cu şase luni a mandatului preşedintelui-director general al SRR, Maria Ţoghină, şi al celorlalţi membri ai CA. În plus, plenul reunit al celor două Camere a aprobat, în 23 decembrie 2009, cu majoritate de voturi, un proiect de Hotărâre care prevedea prelungirea mandatului preşedintelui şi al celorlalţi membri ai CA al SRR până la data de 31 martie 2010. Pe 30 martie, plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat o Hotărâre privind prelungirea mandatului preşedintelui şi al celorlalţi membri ai Consiliului de Administraţie al SRR cu 15 zile, până pe 15 aprilie. Decizia de prelungire cu 15 zile a mandatului Mariei Ţoghină, preşedintele – director general al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), şi al celorlalţi membri ai Consiliului din Administraţie al SRR s-a luat pentru a permite declanşarea procedurilor de finalizare a mandatului actualei conduceri a Radioului Public şi de numirea unui alt CA.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă