37.1 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalManagerul Filarmonicii de Stat Arad a fost demis

Managerul Filarmonicii de Stat Arad a fost demis

Consilierii locali municipali arădeni au votat marţi, în cadrul unei şedinţe ordinare, încetarea contractului de management al lui Alin Văcean, manager general al Filarmonicii de Stat Arad. Totodată, s-a decis că, până la organizarea unui concurs pentru ocuparea acestui post, instituţia va fi condusă, cu titlu de interimat, de actualul director adjunct, Doru Orban, scrie Agerpres

Proiectul de hotărâre privind încetarea contractului de management a fost votat favorabil în comisiile de specialitate, iar aleşii locali au decis prin vot secret, cu o largă majoritate de voturi, aprobarea proiectului. Totodată, tot cu majoritate covârşitoare de voturi a fost votată şi numirea managerului interimar, Doru Orban. 

Potrivit celor stipulate în proiectul de hotărâre aprobat marţi, „încetarea contractului de management încheiat în data de 01.10.2014, cu domnul Alin Corneliu Văcean, a fost aprobată ca urmare a constatării intervenirii cauzei de încetare prevăzută de lege şi de contractul de management, şi anume, prejudicierea imaginii şi prestigiului Filarmonicii de Stat Arad şi autorităţilor publice locale”. 

Din expunerea de motive la proiectul adoptat reiese faptul că Văcean a fost implicat în numeroase scandaluri de când a ajuns la conducerea Filarmonicii de Stat Arad, a menţinut o relaţie tensionată cu mass-media, i-a jignit în repetate rânduri pe angajaţii instituţiei şi pe consilierii locali, atât personal, cât şi prin intermediul facebook-ului, a dispus în mod abuziv concedierea unor angajaţi ai instituţiei, care au fost reangajaţi ulterior urmare unor hotărâri judecătoreşti şi a ajuns în atenţia presei naţionale din cauza comportamentului său arogant, total nepotrivit pentru funcţia pe care o ocupa. 

Totodată, acesta nu s-a prezentat la evaluarea anuală, susţinând că se află în concediu medical, neprezentându-se nici la a doua evaluare organizată de autorităţile locale, tot pe motiv de boală. Nu s-a prezentat nici a treia oară, întrucât plecase în excursie la Londra, cu toate că cererea pentru concediu de odihnă depusă la Primărie nu îi fusese aprobată. 

Conform Hotărârii CLM Arad, Alin Văcean va mai rămâne la conducerea Filarmonicii de stat încă 15 zile, pe durata preavizului. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă