8.4 C
București
marți, 20 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaMai mulți civili au fost uciși în regiunea Harkov, având urme de...

Mai mulți civili au fost uciși în regiunea Harkov, având urme de tortură

Patru cadavre ale unor civili uciși, găsite în satul Zaliznişne, în regiunea Harkov, recucerită de Kiev de la forţe ruse, prezintă ”urme de tortură”, anunţă parchetul ucrainean, relatează AFP.

Cele patru cadavre au fost găsite duminică şi ”prezintă urmă de tortură”.

”Trei dintre ele au fost îngropate pe teritoriul proprietăţilor familiale, iar unul pe teritoriul fabricii de asfalt de peste drrum de gară”, precizează într-o postare pe Facebook parchetul.

”Potrivit versiunii preliminare a anchetei, victimele au fost ucise de către militari ruşi în timpul ocupaţiei satului”, acuză parchetul ucrainean, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Mai mulți civili ce au fost uciși la Harkov, prezentau urme de tortură, nefiind primul caz de care sunt acuzate forțele ruse

Este vorba despre locuitori care ”s-au adresat forţelor de ordine şi au au semnalat că militari ruşi au ucis concetăţeni de-ai lor”, după trecerea satului sub control ucrainan, săptămâna trecută.

Ucraina a anunţat în ultimele zile cuceriri teritoriale importante în regiunea Harkov (nord-est), situată la frontiera cu Rusia şi aflată parţial sub ocupaţie rusă de la începutul războiului.

În alt sat din regiune, la Grakove, unde jurnalişti AFP au constat distrugeri care arată violenţa confruntărilor armate, parchetul anunţă că a descoperit corpurile a doi civili care purtau urme de tortură şi impactul glonţului în spatele capului.

Forţe ruse au fost acuzate de numeroase atrocităţi în timpul ocupaţiei la periferia Kievului, mai ales la Bucea, de unde s-au retras la sfrşitul lui martie.

Moscova neagă orice crimp şi dă asigurări că este vorba despre falsificări.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Patronatul Confindustria Romania, focus pe digitalizare, energie, agroindustrie și infrastructură în cadrul Forumului Economic de la Roma

„Colaborarea dintre Italia și România în tranziția digitală reprezintă nu doar o contribuție unilaterală, ci și o oportunitate pentru Italia de a învăța din...

Dacia ocupă a doua poziţie, ca număr de înmatriculări în UE în luna ianuarie

Numărul autoturismelor noi marca Dacia înmatriculate în luna ianuarie în Uniunea Europeană a fost mai mare decât cel al autoturismelor marca Renault, potrivit cifrelor...
00:01:08

Doctorul OMS „șocat” după vizita la spitalul Nasser din Gaza

Într-un videoclip difuzat de Organizația Mondială a Sănătății(OMS), medicilor Națiunilor Unite li s-a permis trecerea duminică (18 februarie) într-un spital din Gaza care a...
Ultima oră
Pe aceeași temă