34.6 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaMai multe regiuni ucrainene au fost lovite de rachete rusești

Mai multe regiuni ucrainene au fost lovite de rachete rusești

Tot mai multe regiuni ucrainene au căzut pradă focului și bombardamentelor cu rachete rusești și sâmbătă, 7 mai 2022.

Atacuri cu rachete au lovit ținte ucrainene pe tot parcursul zilei. Autoritățile locale din Harkov, Odesa și Poltava au raportat atacuri cu rachete rusești.

Un civil în vârstă de 28 de ani a fost ucis când un bombardament puternic i-a lovit locuința din Korobochkyne, raportează administrația militară regională din Harkov.

Agenția de știri Interfax-Ucraina raportează că o rachetă de croazieră din regiunea Poltava a fost doborâtă, conform stirileprotv.ro.

În aceste regiuni ucrainene lovite de rachete rusești au fost atinse și instalații de infrastructură, provocând incendii și pagube

Însă, o altă rachetă a lovit o instalație de infrastructură din Karlivka (în regiunea Poltava), provocând incendii și pagube la clădirile din apropiere. Nimeni nu a fost ucis sau rănit, relatează agenția.

Între timp, regiunea care înconjoară Odesa a fost lovită de bombardamente mai devreme în cursul zilei, iar orașul însuși a fost lovit de rachete în ultima oră sau cam așa ceva, informează BBC.

Luni, 2 mai 2022, Rusia a lansat un nou atac cu rachete asupra oraşului Odesa, situat în sudul Ucrainei, au anunţat luni după-amiază autorităţile ucrainene, conform BBC News.

Atacurile au vizat infrastructura urbană şi au fost avariate inclusiv edificii religioase, a comunicat Comandamentul forţelor ucrainene de securitate şi apărare.

„Nou atac cu rachete asupra regiunii Odesa. Au fost distruse elemente ale infrastructurii oraşului şi sunt avariate imobile religioase”, a confirmat Consiliul municipal, pe canalul oficial de Telegram.

Rusia a lansat iar rachete asupra orașului Odesa, iar atacul a înregistrat morți și răniți
Autoritățile au confirmat că există morți și răniți.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Numărul bancnotelor false, în creștere

În 2023, numărul falsurilor de bancnote românești expertizate la Banca Națională a României (BNR) a înregistrat o creștere semnificativă, ajungând la 5.864 de bucăți,...

Deciziile adoptate de Consiliul ASF în ultima ședință

În cadrul ședinţei de ieri, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a adoptat măsuri privind funcționarea pieţelor financiare nebancare supravegheate – asigurări, piaţă de...

Florinel Coman, gata pentru duelul cu Belgia: “Nu este important cine marchează”

După victoria decisivă împotriva Ucrainei la EURO 2024, echipa națională de fotbal a României se concentrează acum asupra următorului duel crucial cu Belgia. Meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă