13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalMahmoud Abbas s-a întâlnit cu Prinţul William la Ramallah

Mahmoud Abbas s-a întâlnit cu Prinţul William la Ramallah

“Dorim să ajungem la pace prin negocieri, şi aceasta este poziţia noastră, care este neschimbată de mult timp”, a declarat preşedintele palestinian.

Salutând vizita istorică a Prinţului William în Cisiordania, Abbas şi-a exprimat speranţa că ea nu va fi şi ultima, şi că Ducele de Cambridge va reveni ”când poporul palestinian îşi va obţine independenţa”.

”Cred că această vizită impulsionează prietenia dintre popoarele palestinian şi britanic, şi noi avem întotdeauna nevoie de sprijinul poporului britanic pentru cauza noastră justă”, a afirmat Abbas, precizând că sporirea sprijinului Londrei pentru agenţia ONU pentru refugiaţi reprezintă ”un indiciu important în actualele circumstanţe”.

Abbas şi-a reiterat poziţia împotriva terorismului, spunând: ”Suntem angajaţi în lupta împotriva terorismului oriunde ar fi el, pe plan local, regional şi internaţional, şi, pentru aceasta, suntem în contact cu toate ţările”.

Prinţul William, care este al doilea în ordinea succesiunii la Tron, şi-a exprimat bucuria că este în prima sa vizită în Palestina şi că se va întâlni cu palestinieni şi va asista la mai multe activităţi culturale.

”Mă bucur că ţara mea cooperează cu partea palestiniană în domeniul educaţiei şi sper că această cooperare va continua până când regiunea va ajunge la pace”, a spus Prinţul William.

Xinhua precizează că se aşteaptă ca Prinţul William să viziteze municipalitatea Ramallah şi să asiste la evenimente culturale şi sportive în Oraşul Vechi al Ierusalimului.

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă