Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Președintele Macron

Macron se plânge de bandele de bulgari care vin în Franța. Guvernul de la Sofia susține că e arogant

Guvernul de la Sofia s-a declarat nemulțumit de o declarație a președintelui Macron, care susținea că "bande de bulgari și de ucraineni" intră ilegal în Franța.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 02.11.2019 - 20:27

Potrivit agenției de presă EFE, președintele Emanuel Macron a declarat într-un interviu că îi preferă "pe oamenii care vin legal din Guineea sau Coasta de Fildeș bandelor ilegale de bulgari sau ucraineni".

În replică, vicepremierul Guvernului de la Sofia, Krasimir Karakaceanov, care este și ministru al Apărării, l-a calificat pe președintele Macron drept "arogant".

La rândul ei, un alt vicepremier bulgar, Ekaterina Zaharieva, care deţine şi funcţia de ministru de Externe, a cerut să se trimită Guvernului Franței o notă de protest şi a convocat-o pe ambasadoarea Franţei, Florence Robine, la sediul Ministerului bulgar de Externe, prilej cu care i s-ar putea înmâna nota de protest formulată de Guvernul Bulgariei.

Comentarii

loading...